Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 23-28 грудня 2014 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 23-28 грудня 2014 року

22 грудня 2014

Лекція «Примарне: утопія в часи (пост)соціалізмів»
Вівторок, 23 грудня, 19:00

У вівторок, 23 грудня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на лекцію в рамках програми «Урбаністичні утопії на радянському кіноекрані» під назвою «Примарне: утопія в часи (пост)соціалізмів», яку прочитає Надія Чушак, дослідниця політики пам'яті, ностальгії, колишньої Югославії, пост-соціалізму та молодіжних протестних рухів.

Чи було місце в соціалістичних проектах для утопій? І що сталося з цими утопіями після кінця цих проектів? Щоби відповісти на ці запитання, в останній лекції циклу лекторка відійде від фокусу на українському радянському контексті та кіно, і використає як матеріал для аналізу кінорепрезентації міського ландшафту різних соціалістичних та постсоціалістичних країн (наприклад, Югославія, Польща, Росія, Китай) низкою більш або менш відомих українській аудиторії режисерів (Йован Йованович, Кшиштоф Кесльовський, Шанталь Акерман, Ванг Бінг).

Захід розпочнеться о 19:00 на 6-му поверсі PinchukArtCentre у залі «відео лаундж».Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова.

 

Тематична екскурсія «Кібернетика мистецтва»
Середа, 24 грудня, 19:00

У середу, 24 грудня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію під назвою «Кібернетика мистецтва».

Термін «кібернетика» відомий  як назва загальнонаукового напряму, а також як характеристика стилю художньої літератури 80-х років (кіберпанк). Митці у всі віки підхоплювали найсучасніші ідеї вчених, а іноді й випереджали новітні розробки. В рамках екскурсії виставкою, відвідувачі дізнаються, які риси кібернетичних систем використали в своїх роботах художники номінанти на Премію Future Generation Art Prize 2014, як розробки ремісників минулих століть та твори художньої фантастики вплинули на науковий прогрес. Крім того, вони подискутують про питанням часу та самоідентифікації в сконструйованому кібернетичному просторі.

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Ольга Касянюк.

 

Оглядаємо-розмовляємо (освітнє заняття для дітей 11-12 років): Конструюючи простір
Субота, 27 грудня, 14:00

У суботу, 27 грудня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує юних шанувальників сучасного мистецтва у віці 11-12 років на заняття програми «Оглядаємо–Розмовляємо» на тему «Конструюючи простір».

Учасники розглянуть співвідношення простору реального та віртуального, а також спробують розібратись чи можна змінювати оточуюче середовище або конструювати простір (можливо, для цього потрібно лише бажання та фантазія). На прикладі робіт номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014 учасники зазирнуть в уявний простір, збудований митцями в експозиційних залах PinchukArtCentre та розшифрують приховані сенси закладені в ці твори.

Заняття проведе гід PinchukArtCentre Валерія Карпань. Вона зустрінете  дітей о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

 

Тематична екскурсія «Осмислюючи суспільство нагляду»
Неділя, 28 грудня, 19:00

У неділю, 28 грудня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію«Осмислюючи суспільство нагляду».

Наприкінці XVIII ст. з’явилась ідея створення ідеальної в’язниці нового типу – «Паноптикуму» –  місця, з якого неможливо втекти або залишитись непоміченим. Втілення цього концепту в реальність наводило жах. Часи змінилися, у сучасному демократичному світі для людської ж безпеки всюди стоять камери, інформація про кожну людину зберігається у базах даних, а небом літають дрони-безпілотники. Що ж насправді являє собою суспільство нагляду? Чи готові люди заради своєї безпеки жити під наглядом, чи омріяна демократія просто перетворюється у в’язницю? Відповідь на ці та інші питання гості будуть шукати, аналізуючи роботи патронів та номінантів на премію Future Generation Art Prize 2014.

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Альона Цибульська.


Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступнимиконтактами:
Тел.: +38 044 590-08-58
E-mail: [email protected]