Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre долучився до світової акції інстаграмерів #empty

PinchukArtCentre долучився до світової акції інстаграмерів #empty

30 жовтня 2015

За добу до офіційного відкриття виставки 16 номінантів на здобуття Премії PinchukArtCentre 2015 та проекту Карлоса Мотти «Патріоти. Громадяни. Коханці...», центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre та група відібраних інстаграмерів з українського сегменту соціальної мережі Інстаграм долучились до світового акції #empty. В рамках акції 14 інстаграмерів провели закриту фотойзомку нових експозицій та інтер’єрів PinchukArtCentre вночі, коли там не було жодного відвідувача. Всі фотографії будуть доступні в мережі Інстаграм під хештегом #emptyPinchukArtCentre.

Мета акції #empty полягає в популяризації сучасного мистецтва та музеїв через популярний формат інстаграм-фотографії, що дозволяє поглянути на арт-роботи та архітектуру об’єктів за допомогою авторських стилів зйомки кожного інстаграмера. Рух #empty поступово набуває популярності по всьому світу і раніше його учасники вже проводили нічні фотосесії в провідних музеях, театрах та культурних інституціях, а саме в Tate Modern, Лондон (#emptyTate); в Луврі, Париж (#emptyLouvre); в Музеї Гугенхайм, Нью-Йорк (#emptyGuggenheim); в Ермітажі, Санкт-Петербург (#emptyHermitage); в Королевській Опері в Лондоні (#emptyROH); в Большом Театрі, Москва (#emptyBolshoi); в Національній Галереї Шотландії, Едінбург (#emptyScotmodern) тощо.

Вся команда інстаграмерів, які взяли участь в акції #emptyPinchukArtCentre були одягнені у футболки Fashion Aid – благодійного проекту Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», який надає можливість будь-якій людині зробити свій внесок у допомогу ВІЛ-позитивним дітям та боротьбу з епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні.

Паралельно з проведенням акції #emptyPinchukArtCentre адміністрація провідного українського арт-центру з 29 жовтня 2015 року надала дозвіл всім відвідувачам PinchukArtCentre на проведення фото- та відеозйомки з використанням мобільного телефону, смартфону або планшетного комп'ютера. Забороняється використання отриманих матеріалів у комерційних цілях чи з метою реклами третіх сторін чи послуг.

Перелік профайлів інстаграмерів, які долучились до акції: @4ndrewmk, @taras_y, @annaremarchuk, @malinovskyy_v, @derzhanovskaya, @s.klim, @rybchynskyy, @templamentis, @ystrelnikov, @vanya_vanya, @annhedg, @dannyzealand, @himich_a, @velwe

Загальна кількість підписників на Інстаграм-профайли учасників акції #emptyPinchukArtCentre складає понад 500 000 осіб.

Офіційний Інстаграм-профайл PinchukArtCentre: instagram.com/pinchukartcentre

#pinchukartcentre 

#emptyPinchukArtCentre