Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниФестиваль Docudays UA та PinchukArtCentre проведуть серію кінопоказів та дискусій в рамках програми DOCU/АPT

Фестиваль Docudays UA та PinchukArtCentre проведуть серію кінопоказів та дискусій в рамках програми DOCU/АPT

22 березня 2016

З 26 по 30 березня 2015 року міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та PinchukArtCentre запрошують на серію публічних кінопоказів та дискусій в рамках спільної програми DOCU/АPT.  Всі події проходитимуть у PinchukArtCentre та в кінотеатрі «Київ». Участь безкоштовна.

DOCU/АPT – одна з програм фестивалю Docudays UA, яка представить глядачам три документальні фільми: «Ольмо і "Чайка"», «Машина часу Сема Клемке», «Шоу всіх шоу», а також завершальну дискусію на тему «Ілюзія жанру», оскільки усі фільми не лише розповідають про людей творчих професій, а також є експериментами на території неігрового кінематографу.

Відкриває програму фільм «Ольмо і "Чайка"» режисерок Петри Коста та Леа Глоб - це створене на стику вигадки та правди гібридне кіно, в якому глядач разом із персонажами фільму тоне у двоїстій реальності театральних акторів, де життя перетікає в гру, а героїні п’єси Чехова – у нав’язливий кошмар вагітної жінки. 

Іронічний фільм Метью Бейта «Машина часу Сема Клемке» демонструє понад тридцять років життя американського відеоблогера, де на перший погляд безглузда хроніка невдач, суцільної радості та неприхованої правди перетворюється на філософський есей, що роздуває історію до буквально вселенських масштабів. 

Останній фільм програми - «Шоу всіх шоу» Бенедікта Ерлінґссона, одного із найуспішніших ісландських театральних режисерів останнього десятиліттяце рідкісні архівні зйомки кабаре, атракціонів і цирку, змонтовані під музику ісландської групи Sigur Ros, що розкривають природу вічного потягу людини до видовищ та ілюзій. Втім, це теж про кіно. 

Під час дискусії з символічною назвою «Ілюзія жанру» учасники обговорять трансформацію документалістики та її нові форми разом з режисеркою Катериною Горностай та кінематографістом і публіцистом Олексієм Радинським. Модеруватиме дискусію кінокритик та засновник інтернет-журналу про авторське кіно Cineticle Станіслав Битюцький.

У зв’язку з обмеженою кількістю місць, вхід за безкоштовними квитками, які незабаром можна отримати у касах кінотеатру «Київ» та онлайн www.docudays.org.ua.

Інформація для ЗМІ!

Заявки на акредитацію на події, що проходять у PinchukArtCentre, фото та відеозйомку приймаються на e-mail [email protected]

Розклад кінопоказів та дискусій DOCU/АPT:

26 березня, 19:00
Демонстрація фільму «Ольмо і "Чайка"», Петра Коста, Леа Глоб
Місце проведення: кінотеатр «Київ», синя зала

27 березня, 19:00
Демонстрація фільму «Ольмо і "Чайка"», Петра Коста, Леа Глоб
Місце проведення: PinchukArtCentre

28 березня, 19:00 
Демонстрація фільму «Машина часу Сема Клемке», Метью Бейт
Місце проведення: кінотеатр «Київ», синя зала

29 березня, 19:00 
Демонстрація фільму «Машина часу Сема Клемке», Метью Бейт
Місце проведення: PinchukArtCentre

30 березня,  19:00 
Демонстрація фільму «Шоу всіх шоу», Бенедікт Ерлінгссон
Місце проведення: кінотеатр «Київ», синя зала

30 березня, 19:00
«Ілюзія жанру» - дискусія з режисеркою Катериною Горностай та кінематографістом і публіцистом Олексієм Радинським, модератор – Станіслав Битюцький
Місце проведення: PinchukArtCentre