Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre проведе онлайн «День музеїв»

PinchukArtCentre проведе онлайн «День музеїв»

18 травня 2020

18 травня 2020 року PinchukArtCentre долучився до Всесвітнього дня музеїв та підготував спеціальну програму для його святкування. Карантин послаблюють, але музеї досі залишаються закритими для відвідувачів, тому арт-центр продовжує знайомити з сучасним мистецтвом в режимі онлайн.

На сторінках арт-центру в соціальних мережах Facebook та Instagram можна буде знайти комікс, з інструкцією, як найкращим чином провести День музеїв, залишаючись вдома; отримати мистецькі передбачення від відомих світових художників; за допомогою маски в Instagram зробити селфі на фоні картини Аліни Соколової «Хореографія праці», яка була найбільш фотографованою роботою на виставці номінантів на Премію PinchukArtCentre 2020 до закриття арт-центру на карантин. 

На сайті арт-центру буде опубліковано електронну версію книжки Дослідницької платформи PinchukArtCentre «Чому в українському мистецтві є великі художниці». Видання є однією з перших спроб розповісти історію українського мистецтва через гендерну оптику, починаючи від кінця ХІХ до мистецьких дослідів початку XXI століття. Ця історія складена з прихованих сторінок біографій діячок українського мистецтва, де поряд із визначними постатями можна побачити й імена тих, хто був забутий або маловідомий широкому загалу.

Крім того, у цей день стартує спецпроєкт PinchukArtCentre та журналу Marie Claire «Мода в мистецтві», в рамках якого експерти Дослідницької платформи арт-центру підготують серію статей про взаємодію мистецтва та моди, про внесок художників у розвиток фешн-індустрії та про місце одягу в творах мистецтва.

PinchukArtCentre бажає всім здоров’я та гарного настрою!