Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниДослідницька платформа PinchukArtCentre розпочинає цикл онлайн-лекцій про анатомію в мистецтві

Дослідницька платформа PinchukArtCentre розпочинає цикл онлайн-лекцій про анатомію в мистецтві

24 червня 2020

Дослідницька платформа PinchukArtCentre розпочинає новий цикл онлайн-лекцій «Академія о сьомій», присвячений анатомії мистецтва. У лекціях йтиметься про те, як протягом історії мистецтва змінювалось ставлення до людського тіла, певних його частин і органів, які етичні та естетичні принципи існують у їхній репрезентації, а також які заборони побутують у передачі того чи іншого образу. 

Курс складатиметься з 7 відео та розпочнеться із загальної лекції про тіло. Крім того, в контексті мистецтва будуть розглянуті серце, мозок, жіночі перси, прутень, піхва та сідниці. Лекції публікуватимуться раз на два тижні по вівторкам на сторінках в соціальних мережах PinchukArtCentre Facebook та YouTube

Лекторами стануть дослідниці Ксенія Малих, Катерина Яковленко, Галина Глеба та запрошений куратор Дослідницької платформи PinchukArtCentre Костянтин Дорошенко.

Через наявність відвертих ілюстрацій у творах мистецтва, що демонструються, відео не рекомендоване до перегляду молодим людям до 18 років.

Дослідницька платформа була заснована PinchukArtCentre у 2016 році. Це відкрита платформа для інтелектуальних пошуків, досліджень та дискурсної роботи, метою якої є створення живого архіву українського мистецтва від початку 80-х років до сьогодні. Доступна для всіх, Дослідницька платформа – це передовий проект, метою якого є зберегти, каталогізувати і переосмислити історичну інформацію, яка має вирішальне значення для критичної рефлексії щодо української ідентичності сьогоднішнього і завтрашнього днів. 

Виставкова практика Дослідницької платформи передбачає виставки, засновані на дослідницькій діяльності, а також проект «PAC-UA» – інвестиції у створення нових робіт молодих художників.