Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставкиВиставка Іллі Чічкана та Psyfox «Задній прохід до музею» - новий проект в рамках простору РАС-UA

Виставки

Виставка Іллі Чічкана та Psyfox «Задній прохід до музею» - новий проект в рамках простору РАС-UA
7 грудня 2011 - 8 січня 2012

PinchukArtCentre представляє четверту експозицію в рамках проекту РАС-UA - спільну виставку Іллі Чічкана та Psyfox. Виставка під назвою «Задній прохід до музею» («Backside entrance to the museum») розміститься на 5-му поверсі арт-центру в художньому просторі PAC-UA і буде відкрита для огляду з 7 грудня 2011 по 8 січня 2012 року.

Iliya Chichkan

Спеціально створений для PinchukArtCentre проект являє собою 12-метрову картину, присвячену логотипу арт-центру, що була створена Іллею Чичканом у співпраці з графіті-художником Psyfox, а також інтерактивну пейнтбол-інсталяцію.

Говорячи про проект, Ілля Чічкан зауважив: «Біля джерел телебачення був цікавий і доволі психо-травматичний жанр «Театральні телепостановки». Ось і мені в цьому проекті хотілося б звернути стіни музеїв ззовні всередину і створити ситуацію, в якій, звісно, глядач буде актором серед декорацій ... Або ж 25-м кадром».

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre: «Запросивши художника-графітника Psyfox попрацювати разом над картиною, в своєму новому циклі робіт «Задній прохід до музею» Чічкан продовжує традицію трансформування низької культури у високу, а високої культури - в популярні бренди. Чічкан сміливо пропонує відвідувачам PinchukArtCentre використовувати його культові образи мавп в якості мішеней в пейнтбольній алеї, яка видозмінює білий куб виставкового простору арт-центру».

8 грудня 2011 в 19:00 Ілля Чічкан разом з мистецтвознавцем і куратором
Людмилою Комарницькою проведуть дискусію, присвячену проекту «Задній прохід до музею». Захід відбудеться на 5-му поверсі в просторі PAC-UA.

Виставковий простір PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та спрямований на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з митцями. В рамках PAC-UA PinchukArtCentre презентує динамічну та гнучку програму роботи з українськими художниками, виставки яких проходять протягом одного місяця кожна в контексті Колекційної платформи на 5-му поверсі арт-центру. З моменту відкриття у 2011 році, у просторі PAC-UA пройшли виставки Василя Цаголова, Арсена Савадова та Олександра Ройтбурда.  

Ілля Чічкан народився в 1967 році в Києві, де живе і працює. Ілля Чичкан може вважатись одним із яскравих представників мистецького руху Нова Хвиля, заснованого на початку 1990-х, і є одним з художників, які найчастіше виставляються за межами України. Працює в жанрі живопису, відео, інсталяції, фотографії. Його роботи були представлені PinchukArtCentre на 53-й Венеціанській бієнале в 2009 році.

Чічкан брав участь в багатьох групових та індивідуальних виставках, серед яких: «INDEPENDENT», Мистецький Арсенал (Київ, 2011); "MONKEYWOOD", галерея «Колекція» (Київ, 2011), «Українське мистецтво на переломі», Пермський музей сучасного мистецтва (Росія, 2010); «Сексуальність і трансцендентність», PinchukArtCentre (Київ, 2010); «Степи мрійників», Український павільйон, Palazzo Papadopoly, 53-а Венеціанська бієнале (Італія, 2009); Reflection, PinchukArtCentre (Київ, 2007); Manifesta 5, Сан-Себастьян (Іспанія, 2004), Міжнародна бієнале в Сан-Паоло (Бразилія, 1996).

Ilya Psyfox - київський андеграундний постграффіті-художник. Народився в 1988 році в Східній Європі. Переїхав на початку 1990-х років до Києва. З 1999 захопився графіті-культурою, псевдонім psyfox виник спочатку як субкультурний гетто леттерінг "fox", пізніше додався префікс "psy" грецька "Ψ" (пси) як цитата до психіки, психоаналізу і шизофренії.

Фабульність більшості робіт художника апелює до параноїдальних, психоделічних неподобств - зустрічі з генетичними мутантами або 8бітнимі містеріями-новелами упереміш з кавайно-молодіжною і кислотною естетикою.

Серед виставок, у яких Psyfox брав участь: «Задній прохід до музею», спільно з Іллею Чічканом;  ART KYIV contemporary 2011 р.; COSMOSCOW участь в арт-ярмарку, спільно з Іллею Чічканом (2010), «Вибачте за тимчасові незручності», «Вчимо поганому», спільно з Костянтином Реуновим," Karas Gallery "(2010); MASS MEDIA ART STATION, спільно з Костянтином Реуновим (2010).