Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставкиПерсональна виставка Павла Макова «Ковдра, Город, Башта, Хрест, Доля» в рамках простору РАС-UA

Виставки

Персональна виставка Павла Макова «Ковдра, Город, Башта, Хрест, Доля» в рамках простору РАС-UA
19 травня 2012 - 17 червня 2012

PinchukArtCentre представляє шостий проект в рамках простору PAC-UA – персональну виставку українського художника Павла Макова під назвою «Ковдра, город, башта, хрест, доля». Експозиція відкрита для огляду на 5-му поверсі з 19 травня по 17 червня 2012 року.

Ця виставка поєднує в собі стратегію збирання та повторення, інтерес митця до спогадів та його захоплення садами; це розповідь про ідентичність і вірування автора, втілених в маленьких фігурках, формах, а також в структурі унікальних офортів, що уособлюють хрест, сад, башти та відбитки пальців.

Коментуючи свій проект, Павло Маков зазначив: «Пропозиція створення виставки в PinchukArtCentre певним чином підштовхнула мене до нової ідеї, оскільки я мав кілька великих запланованих проектів, які я завжди хотів реалізувати. Один з них – це «Ковдра пам’яті», зроблена із грошей, другий був про маленькі садочки, інший – про башти, ще один був із хрестами, і насамкінець ще один – з відбитками пальців. І я усвідомив, що ніколи не матиму достатньо часу у своєму житті, щоб втілити всі ці проекти у тому масштабі, в якому я хочу. Тож я почав думати про те, щоб сконцентрувати їх усіх в одному проекті, об’єднати їх разом. Вони всі належатимуть одному часу і одному місцю. І це фантастично. П’ять проектів в одному.»

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre: «Павло Маков займає унікальне місце на українській мистецькій сцені, маючи прогресивний погляд на ідею архівування, процес збирання та наповнення змістом творів, які народжуються завдяки повторюваності відбитків. Офорти Макова - це фрагментарна мова, якою художник пише свій щоденник».

Виставковий простір PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та спрямований на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з митцями. В рамках PAC-UA PinchukArtCentre презентує динамічну та гнучку програму роботи з українськими художниками, виставки яких проходять протягом одного місяця кожна в контексті Колекційної платформи на 5-му поверсі арт-центру. З моменту відкриття у 2011 році, у просторі PAC-UA пройшли виставки Василя Цаголова, Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Іллі Чічкана та Миколи Маценка.

22 травня 2012 року, о 19:00 Павло Маков разом з мистецтвознавцем, куратором та медіатеоретиком Ольгою Балашовою проведуть дискусію, присвячену виставці «Ковдра, город, башта, хрест, доля». Подія відбудеться у просторі PAC-UA на 5-му поверсі арт-центру.

Павло Маков закінчив Кримське художнє училище, факультет живопису, Сімферополь (1974–1979), Академію мистецтв, Санкт-Птербург (1977–1978), Харківський художньо-промисловий інститут, факультет графіки (1979–1984). Нагороджений призом Prix d’honneur  виставки «Друк III тисячоліття» (Шамальєр, Франція); володар премій «Золота книга» (Golden Book Prize), Scripta Mannet (Таллін, Естонія) та ін.

Більше інформації на сайті www.makov.com.ua