Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставкиКолекційна платформа 3: Вічність сьогодення

Виставки

Колекційна платформа 3: Вічність сьогодення
19 травня 2012 - 30 вересня 2012

PinchukArtCentre представляє проект «Колекційна платформа 3: Вічність сьогодення» - нову експозицію, що складається з робіт дев'яти художників, представлених добіркою ключових різнопланових творів. Для кожної групи експонатів передбачена окрема зала на 5-му поверсі арт-центру. Виставка відкрита для огляду з 19 травня по січень 2012 року.

Виставка представляє собою динамічне поєднання робіт провідних художників сучасності, серед яких Андреас Гурскі, Олафур Еліассон, Мауріціо Каттелан, Джефф Кунс, Борис Михайлов, Такаші Муракамі, Деміен Хьорст, поряд з представниками молодого покоління: переможцем першого конкурсу національної Премії PinchukArtCentre Артемом Волокітіним та володаркою Премії Future Generation Art Prize 2010 Сінтією Марселле

Ключові роботи експозиції: «Пхеньян V» (Pyongyang V) Андреаса Гурскі в Україні демонструватиметься вперше; «Автопортрет» (Self-Portrait)  Джеффа Кунса з циклу «Святкування» (Celebration); триптих «Нічого не має значення/Порожній стілець» (Nothing Matters / The Empty Chair) Деміена Хьорста; «Мій самотній ковбой» (My Lonesome Cowboy) та «Хіропон» (Hiropon) Такаші Муракамі; а також роботи серії «Футбол» (2003) Бориса Михайлова.    

Колекційна платформа оновлюється двічі на рік та висвітлює творчість провідних митців нашого часу. Поряд з роботами українських митців, представленими в рамках художнього простору РАС-UA, колекційна платформа надає можливість подивитись на сучасне мистецтво, а особливо на роботи з колекції, під новим кутом. Цей проект представляє собою динамічну модель взаємодії між творами з колекції та новими роботами експозиції РАС-UA, фокусуючись саме на мистецькій цінності творів.

Простір для огляду експозиції, що безпосередньо пов’язаний з вибраними роботами, дозволяє відвідувачам глибше зрозуміти митців та їх роботи. Ідея полягає в тому, аби сповільнити швидкість оглядання виставки та, запропонувавши більший обсяг інформації, дати відвідувачам глибші знання та досвід. Такий підхід є невід’ємною складовою освітньої програми арт-центру.