Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставки«The Future Generation Art Prize @ Venice 2013»

Виставки

«The Future Generation Art Prize @ Venice 2013»
1 червня 2013 - 1 вересня 2013

Фонд Віктора Пінчука та PinchukArtCentre представляють проект «The Future Generation Art Prize @ Venice 2013», учасниками якого стануть 21 художник з 16 країн світу – номінанти на отримання міжнародної премії для молодих художників до 35 років у 2012 році.

Виставка «The Future Generation Art Prize @ Venice 2013» – проект-учасник офіційної паралельної програми (Collateral events) 55-ї Венеційської бієнале La Biennale di Venezia – відбуватиметься в Палаццо Контаріні Поліньяк (Palazzo Contarini Polignac) з 1 червня по 1 вересня 2013 року. Графік роботи: з 10:00 до 18:00 щодня, окрім понеділка.

Вечірка з нагоди відкриття виставки Future Generation Art Prize @ Venice 2013

Офіційне відкриття виставки Future Generation Art Prize @ Venice 2013

Експозиція, що представляє 21 незалежний арт-проект молодих художників, включає в себе роботи володарки Головної Премії Future Generation Art Prize 2012 Лінетт Ядом-Боакьє і п'ятьох лауреатів Спеціальної Премії серед яких: Йонатас ді Андраде (Бразилія), Міколь Ассаель (Італія), Ахмет Огют (Туреччина), Райанэ Табет (Ліван) і Марва Арсаніос (Ліван).

До числа художників, роботи яких будуть представлені на виставці, також увійшли Меріс Анжіолетті (Італія), Ебігейл Девілль (США), Орельєн Фроман (Франція), Микита Кадан (Україна), Меіро Коідзумі (Японія), Андре Комацу (Бразилія), Ева Котаткова (Чеська Республіка), Тала Мадані (Іран), Басім Магді (Єгипет), Амалія Піка (Аргентина), Агнєшка Польска (Польща), Емілі Ройсдон (США), Ян Ксін (Китай) і дві групи: Жуан Маріе Гусман + Педро Паіва (Португалія) і Р.Е.П. (Україна).

Дивитись фотогалерею Future Generation Art Prize @ Venice

Виставка «The Future Generation Art Prize @ Venice 2013» демонструє широкий спектр художніх позицій, що відображають і відкривають актуальні тенденції у творчості нового покоління митців з усього світу.

Представляючи головним чином нові роботи, молоде покоління художників вступає в діалог з унікальним виставковим простором венеціанського палаццо Контаріні Поліньяк кінця ХV століття. Серед ключових робіт виставки будуть спеціально створені site-specific об'єктив від Ебігейл Девілль, Микити Кадана, Еви Котаткової, Ян Ксіна і групи Р.Е.П.

Заснована Фондом Віктора Пінчука, Future Generation Art Prize - це перша міжнародна премія, метою якої є відкриття нових імен в світі мистецтва та надання довгострокової підтримки наступному поколінню художників. Ця премія - важливий внесок в інтеграцію молодих митців до відкритої участі в динамічному культурному розвитку суспільства в період глобальних змін.

Премія Future Generation Art Prize є важливим внеском Фонду Віктора Пінчука у розвиток молодого покоління художників та створення нових творів мистецтва. Головний приз у розмірі $ 100 000 присуджується міжнародним журі ($ 60 000 готівкою / $ 40 000 інвестиція у створення нових робіт). $ 20 000 також виділяється на спеціальні премії, які можуть бути вручені максимум п'ятьом лауреатам у відповідності з рішенням журі.

Премія Future Generation Art Prize також надає великого значення постійному розвитку нових талантів, зокрема через підтримку видатних Патронів Премії: Андреаса Гурскі, Деміена Хьорста, Джеффа Кунса і Такаші Муракамі, які є членами поважної міжнародної Ради.

Премія, вручення якої відбувається раз на два роки, пропонує участь у конкурсі всім молодим сучасним художникам шляхом демократичної процедури подання заявок через Інтернет на сайті Премії futuregenerationartprize.org

Всі художники віком до 35 років мають право брати участь у конкурсі, без будь-яких обмежень щодо їх статі, національності, расової належності чи художніх засобів зображення. Шорт-лист номінантів на премію відбирається міжнародною Відбіркової комісією.

У 2012 році двадцять учасників шорт-листа Премії Future Generation Art Prize були відібрані з понад 4000 заявок, отриманих від молодих художників зі 134 країн. Двадцять першим номінантом на отримання премії Future Generation Art Prize у 2012 році став Микита Кадан - володар Головної Премії PinchukArtCentre 2011, загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва для молодих українських художників до 35 років.

50 партнерських платформ з понад 38 країн, підтримали процес подачі заявок та саму Премію Future Generation Art Prize у 2012 році.

Виставка двадцяти одного номінанта на премію Future Generation Art Prize проходила з 3 листопада 2012 року по 6 січня 2013 в PinchukArtCentre. Церемонія нагородження переможців відбулася 7 грудня 2012 року.

У 2010 році бразильська художниця Синтія Марселле стала першою володаркою Головної премії Future Generation Art Prize. Згідно з рішенням журі Премії, румунський художник Мірче Ніколае став єдиним лауреатом Спеціальної премії.

Комісар проекту «The Future Generation Art Prize @ Venice» - Екхард Шнайдер, куратор - Бйорн Гельдхоф.

Прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Future Generation Art Prize 2014 стартує на офіційному сайті Премії futuregenerationartprize.org в січні 2014 р.

The Future Generation Art Prize @ Venice
Проект-учасник офіційної паралельної програми 55-ї Венеційської бієнале La Biennale di Venezia

Попередній огляд: 29 травня - 31 травня 2013, 10:00 - 18:00,
Прес-показ: 30 травня 2013,
Період роботи виставки: 1 червня - 1 вересня 2013 року.

Адреса:
Palazzo Contarini Polignac 
Dorsoduro 875,
Venice, Italy

Режим роботи: 10:00 – 18:00 щоденно, окрім понеділка. Вхід вільний.

Організатори:
Фонд Віктора Пінчука
PinchukArtCentre

Контакти для запитів ЗМІ:
Денис Казван,
Директор департаменту комунікацій, Фонд Віктора Пінчука
[email protected]
Тел:+380 44 494 11 48

Запити загального характеру:
Бйорн Гельдхоф
PinchukArtCentre, заступник арт-дректора
Email: [email protected]
Тел.: +380 67 230 26 50

Офіційний сайт Премії: www.futuregenerationartprize.org

Сторінка Премії Future Generation Art Prize на Facebook:
facebook.com/futuregenerationartprize