Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Керен Сіттер

Керен Сіттер нар. 1977 р. в Тель-Авіві, Ізраїль. В 1997-1999 вона навчалася в Avni Institute в Тель-Авіві і протягом 2002-2004 в De Ateliers в Амстердамі. Вона живе і працює в Берліні, Німеччина. Керен Сіттер є володаркою Baloise Art Prize Basel (2006) і Ars Viva Preis f űr Bildende Kunst des Kulturkreises der deutschen Wirtschaft, Берлін (2008). У 2009 вона отримала Absolut Art Award і була номінована на Preis der Nationalgalerie fűr junge Kunst Berlin. Її роботи були представлені на Венеціанській Бієнале (2009).

В останні роки Керен Сіттер зняла велику кількість фільмів, в яких використання (непослідовної) оповіді займає центральне місце. Вона постійно грає з уявленнями про реальність та вигадку, залучаючи непрофесійних акторів і часто використовуючи ручну відеокамеру. Її фільми деконструюють сучасні принципи кінематографії, балансуючи між перформенсом, театром і кіно. Використання мови має найважливіше значення у її творчості і зазвичай слідує нереалістичній поетичній манері. Теми стосуються екзистенційних питань любові, ненависті та обставин життя людини загалом; це темні та подекуди комічні роздуми про суспільство сьогодення.

В РАС Керен Сіттер презентує прем’єру свого нового фільму Поганий поет. Поєднуючи фільм разом з показом об’єктів, пов’язаних з проектом, вона відкриває новий вимір своєї творчості.