Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Ніко Вашелларі

Ніко Вашелларі нар. 1976 у Вітторіо-Венето, Італія. Він працює з різноманітними медіа – перформанс, скульптура, відео, звук і колаж. Роботи Вашелларі брали участь у престижних виставках, зокрема Венеціанській Бієнале (2007), де йому була присуджена Премія за Італійське мистецтво, Маніфесті (2008) та Римській Квадрієннале (2008). У 2010 році він також представив перформенс в Інституті Марини Абрамович.

Будучи водночас музикантом і митцем, Ніко Вашелларі поєднує свої скульптурні інсталяції зі звуковим перформансом. Через свої перформанси він досліджує зв’язок між глядачем, простором та дією. Він звертається до культових героїв, пов’язаних з музикою, з котрими він співпрацює або на котрих він реагує у власних роботах. Натхненний захопленням ритуалами, спіритизмом та культом, він розмірковує над знищенням як рушійною силою створення речей. Це приводить його до ідеї картографування простору, енергії, звуків та природи – всі вони займають центральне місце у його творчості. Для РАС Вашелларі створить нову роботу і новий перформанс, який представить у день відкриття.

Для РАС Вашелларі створить 2 нові роботи, включно з новим перформансом у день відкриття. Він поєднає це з Гімном, розробленою інсталяцією, що об’єднає складну розмаїтість тем його творчості.