Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Емілі Уорділл

Емілі Уорділл нар. 1977 в Рагбі, Великобританія, і сьогодні живе і працює в Лондоні. Роботи Уорділл були широко представлені як у Британії, так і закордоном. Вона старший викладач в Central Saint Martins College of Art. В 2006 році Уорділл брала участь в Art Now Lightbox programme в Tate Britain. Її фільми також демонструвалися на міжнародних кінофестивалях, включно з Oberhausen, Нью-Йоркським кінофестивалем та Лондонським кінофестивалем. Найбільш масштабна на сьогодні виставка робіт Уорділл – windows broken, break, broke together – відкрилася в de Appel, Амстердам, у 2010.

Емілі Уорділл має особливий інтерес до історичних джерел, філософських текстів та історії театру. Ці елементи впливають на її кінороботи, що використовують візуальну мову, як засіб рефлексування над кінематографічними системами, що додає додаткових смислів її оповіді. Уорділл міркує про образ як невіддільний від його звукового ряду, використовуючи звук як антипод образу. Вона досліджує своїх героїв у особливих соціальних моделях, аналізуючи соціальні ігри та взаємодії. Її фільми розкривають мовні системи, переплетені з політичними системами, а також постійний захист, що кожний індивід виставляє, взаємодіючи з іншими. Уорділл проводить психологічне розслідування того, як людська природа у «суспільстві ризику» створює ілюзії, що починають сприйматися як реальність.

Уорділл здійснила радикальний вибір – показати в РАС ескізи незавершеного кінопроекту, вперше представляючи створення роботи перед глядачами. Вона поєднує це з найновішою роботою – Хранителі гри без гри.