Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Гектор Замора

Гектор Замора нар. в 1974 в Мехіко, де навчався графічному дизайну в UAM-X. Зараз він живе і працює в Сан-Паулу, Бразилія. Його роботи були представлені на Бієнале в Сан-Паулу (2006), Бієнале в Бузан, Південна Корея (2006), Encuentro Internacional Medellіn, Колумбія (2007), Гаванській Бієнале, Куба (2007) та Венеціанській Бієнале (2009).

Піднести ідеологічну систему до абсолютно вивільненої форми – напрочуд рідкісний успішний експеримент, як і система сама по собі пристосовується до реальності, втрачає свою чистоту або зупиняє свій ріст. Роздуми над цими ідеологічними структурами, що мають історичне, соціальне, політичне або культурне походження – центральна тема скульптурних інсталяцій Гектора Замори. В РАС Замора представляє човен, який не був добудований, бо фізичний простір, де почалося будівництво, виявився замалим. Він міркує про колишню політичну модель соціалізму і слід, який вона залишила на суспільстві. Проте робота сягає за рамки цього, оскільки човен як такий має багатовимірну символічну і іконографічну традицію, яка виходить за межі різних культурних ідентичностей.

Замора представляє особливий проект – побудова великого човна всередині РАС, роздумуючи над ідеологічними структурами і суспільством