Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Андре Комацу

Андре Комацу народився у 1978 р. в Сан-Паулу, Бразилія. Живе і працює в Сан-Паулу. Здобув ступінь бакалавра образотворчого мистецтва в Fundacao Armando Alvares Penteado в 2002 р. В 2009 р. брав участь у міжнародній програмі стажування в Bronx Museum в Нью-Йорку. Роботи Комацу були представлені на численних групових виставках, включно з «Ponto de Equilíbrio», Instituto Tomie Ohtake, Сан-Паулу (2010) та «Перипатетики» (The Peripatetic School), Drawing Room, Лондон (2011).

Дуалізм влади та її повалення є невід’ємною частиною мистецької стратегії Андре Комацу. Його інсталяції водночас руйнівні та поетичні. Вони починаються з повсякденного споглядання міського контексту. Комацу реконструює свої спостереження у візуально вишуканій манері – засобами сміливої стратегічної інтервенції, іронічно знищуючи саму трансформовану конструкцію. Реконструкції є рефлексією щодо владних структур, побудованих на порядку силі, і які будуть «поруйновані» деталями своєї власної трансформації.

Переглянути роботи та відеопрофайл художника

Для PinchukArtCentre Комацу створив дві нові інсталяції. «Anamorfose systematica» та «Systemas Valores» (обидві 2012) пропонують абстракції прийнятих у суспільстві систем цінностей, які втратили свою важливість, але вони все одно помітні у певних політичних, економічних і соціальних контекстах.