Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Ева Котаткова

Ева Котаткова народилася у 1982 р. в Празі, Чехія. З 2002 по 2008 рр. навчалася в Academy of Fine Arts and the Academy of Applied Arts у Празі, в San Francisco Art Instituteта в Akademie der Bildenden Kunste у Відні. З 2009 р. вона працює над докторським дослідженням в Академії прикладних мистецтв у Празі. В 2007 р. вона отримала Премію Й. Халупецького для молодих художників та Премію Й. Хлавки. Серед її найважливіших групових виставок – Ліверпульська бієнале в 2010 р. та 18-а Сіднейська бієнале в 2012 р.

Мистецька практика Еви Котаткової включає широкий арсенал технік – від робіт на папері до соціальних інтервенцій, перформансів та скульптур. У цих різноманітних техніках Котаткова розмислює над соціальними правилами, очікуваннями та стратегіями пропаганди, які накладають обмеження на особистість. Її зацікавленість у контролі суспільства та маніпуляції виражаються через архів апропрійованих об’єктів та історій, що веде до процесу деконструкції та реконструкції. Котаткова створює комплексні інсталяції, в яких кожна історія або об’єкт отримують нове значення, щоб відобразити приховану «травму».

Переглянути роботи та відеопрофайл художника

Нова інсталяція Котаткової для PinchukArtCentre може розглядатися як театр об’єктів. Кожна з одинадцяти скульптур містить одну особисту історію про виключення з суспільства та ізоляцію. Анонімність скульптурних об’єктів перетворює ці історії в абстракції, що рефлексують про поразку суспільних систем і соціальних структур.