Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Емілі Ройсдон

Емілі Ройсдон народилася у 1977 р. в Істоні (Меріленд), США. Живе і працює в Нью-Йорку та Стокгольмі. Ройсдон закінчила Незалежну навчальну програму Музею Whitneyв 2001 р. та здобула ступінь магістра образотворчого мистецтва в University of California, Лос-Анджелес, в 2006 р. Вона отримувала гранти від Art Matters (2008), Franklin Furnace (2009) та Rhema Hort Mann Foundation (2010). Протягом шести місяців в 2008 р. вона була резидентом International Artists Studio Programme у Стокгольмі, Швеція. Роботи Ройсдон були представлені на міжнародному рівні в New Museum, Нью-Йорк (2009); Konsthall C, Стокгольм (2010); Tate Modern, Лондон, та в Institute of Contemporary Arts, Лондон (2012). 

Творчість Емілі Ройсдон не обмежується лише візуальним мистецтвом. Вона також пише тексти, займається кураторською та організаційною діяльністю. У своєму есе/маніфесті 2009 р. «Екстатичний опір» вона порівняла таку різносторонню діяльність з намаганням одночасно всидіти на кількох стільцях. Ройсдон захоплена ідеєю «рухів» у фізичному, інтелектуальному та філософському вимірах. Її власні роботи включають також і політичний аспект. Її твори розташовані на перетині фотографії, перформансу та хореографії.

Переглянути роботи та відеопрофайл художника

Для PinchukArtCentre Ройсдон створила нову інсталяцію, поєднання фотографії, звуку та відео. Робота починається з хореографії, що досліджує, як єдиний порух може саморозвиватися, і як простір, у якому відбувається рух, визначає інтерпретацію роботи.