Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Олег Грищенко

Олег Грищенко народився в 1985 році в Житомирі. Живе та працює в Києві. Грищенко одержав диплом із монументального живопису в Косівському училищі прикладного та декоративного мистецтва та магістерську ступінь з живопису в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури в Києві. Викладач на кафедрі графіки

Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури та співзасновник мистецького об’єднання ВАЛ.

Як гравер, Олег Грищенко продовжує мову, закорінену в традиційному українському декоративно-прикладному мистецтві та трансформує її за допомогою фрагментованих текстів та дії природи, на деякий час розкладаючи свої естампи надворі.

Нещодавні виставки:

2013 – “Меморія”, Групова виставка, Я Галерея, Київ

2012 – “Книжковий обід”, Групова виставка, Мистецький арсенал, Київ

2012 – ГОГОЛЬFEST, груповий проект Neofolk Project, Київ

2012 – “Картина затуляє краєвид”, Групова виставка, Національний художній музей, Київ

2012 – “Два”, персональна виставка, Я галерея, Київ

Для виставки 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 Грищенко створив проект під назвою «Велика українська стіна». Це великомасштабна граверна матриця у поєднанні з 4200 друкованими аркушами з двохсот естампів, які складають оригінальну гравюру. Публіка може вільно брати листки з собою. Загальний образ «Великої української стіни» поєднує вивчення українських традицій, літератури, пейзажів та особистих спогадів. Це може бути метафорою для виклику, що стоїть перед Україною: потреби заново відкрити й зберегти національну спадщину, не гальмуючи соціальні, культурні та політичні зміни.