Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Роман Мінін

Роман Мінін народився в 1981 році в Димитрові Донецької області. Мінін закінчив Харківську академію дизайну та мистецтва в 2008 році. У 2009 одержав Медаль «Талант та покликання» Всесвітнього альянсу «Миротворець». Брав участь у багатьох групових виставках та фестивалях, організував Фестиваль стріт-арту в Харкові та очолював програму «Ізоляція в міському просторі» у донецькому центрі сучасного мистецтва «Ізоляція» в 2012.

Гірнича справа – основна характеристика Донецької області, де народився Роман Мінін. Для жителів регіону це не лише індустрія, але й спосіб життя. Мінін узяв це за основну тему свого живопису та вітражів, за метафору закритої соціальної системи, що забороняє вихід. У «Плані втечі з Донецького регіону» Мінін створив власну схему порятунку з цього ув’язнення.

Нещодавні виставки:

2011 - «Не моя справа», проект «Стіна», Винзавод, Москва, Росія

2011 -  «План втечі з Донецької області», Харківська муніципальна галерея, Харків

2010 - «Шахтарський фольклор», муніципальна галерея, Суми

2010 - «Історія красивої манії», галерея «Волга», Москва, Росія

2010 - «Сни про війну», галерея «Вова-Таня», Харків

Виставка 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 дозволяє Мініну здійснити суттєвий крок для поєднання мистецької практики живописця з соціальною взаємодією, яка зайняла чільне місце у його діяльності. «План втечі з Донецької області» поєднано зі спеціально створеною роботою, авторами якої стали діти з регіону. Вони (вперше в житті) поїхали до Києва, щоб намалювати план власної втечі.