Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre та Британська Рада в Україні представляють публічну бесіду куратора Королівської Академії мистецтв Нормана Розенталя

PinchukArtCentre та Британська Рада в Україні представляють публічну бесіду куратора Королівської Академії мистецтв Нормана Розенталя

13 вересня 2012

В четвер, 20 вересня, о 19:00 PinchukArtCentre та Британська Рада в Україні запрошують на публічну бесіду за участю куратора виставки Аніша Капура в Королівській Академії мистецтв Нормана Розенталя (1977-2008 рр.), що пройде в рамках спільної Відкритої лекційної програми двох інституцій. Подія відбудеться в конференц-залі №329 Національного університету ім. Тараса Шевченка (Червоний корпус, вул. Володимирська, 60). Вхід вільний.

Норман Розенталь представить слухачам свій погляд на життя та творчість Аніша Капура у ході діалогу з Генеральним директором PinchukArtCentre Екхардом Шнайдером. Одразу після дискусії присутні матимуть можливість поспілкуватися з експертами.  

Норман Розенталь - куратор Королівської Академії мистецтв, якому ця поважна інституція завдячує своїм яскравим перевтіленням за останні роки. Норман віддав Королівській Академії 31 рік свого життя, перетворивши її на одну з провідних платформ світу для сучасного мистецтва.

Саме він був куратором виставки Аніша Капура в Королівській Академії мистецтв, для якої художник створив потужну серію інсталяцій: «Постріл в кут» (Shooting in the Corner) - гармату, наразі представлену у PinchukArtCentre, що кожні 20 хвилин стріляє набоями з червоного воску, «Сваямбх» (Svayambh) - потяг із м’якого воску, що рухався залами Академії. Капур став першим художником, якому за життя випала честь представити свою персональну виставку у Королівській Академії мистецтв.

Крім того, Розенталь ініціював цикл виставок-досліджень витворів мистецтва 20-го століття, які вивели Академію в розряд першокласних виставкових майданчиків. Розенталь добре відомий своєю контраверсійною виставкою "Sensation", на якій були представлені твори з колекції Чарльза Саатчі, включно зі скандальними роботами Деміена Хьорста і Трейсі Емін.

Онлайн трансляція публічної бесіди буде доступна на офіційних веб-сайтах PinchukArtCentre:

PinchukArtCentre pinchukartcentre.org/en/events_and_calendar/18859

Глядачі можуть ставити свої запитання доповідачам на FaceBook-сторінках PinchukArtCentre facebook.com/PinchukArtCentre та Британської Ради в Україні facebook.com/BritishCouncilUkraine

Зареєструватися на події можна за телефоном +38 (044) 590 08 58 або за адресою [email protected]