Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини15 вересня PinchukArtCentre проведе суботню дискусію, присвячену практиці інституційного обміну на прикладі проекту «Трансфер»

15 вересня PinchukArtCentre проведе суботню дискусію, присвячену практиці інституційного обміну на прикладі проекту «Трансфер»

12 вересня 2012

У суботу, 15 вересня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на «Суботню дискусію», присвячену практиці інституційного обміну на прикладі проекту «Трансфер».

«Трансфер» - програма обміну, яка популяризує та підтримує нове покоління українських художників за кордоном, а також пропонує динамічний погляд на молоде польське мистецтво в Україні. Проект реалізується спільно з Центром сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (Варшава, Польща).

Цього літа в рамках партнерського проекту «Трансфер» українські художники, номінанти на Премію PinchukArtCentre в 2009 і 2011 роках, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Володимир Кузнєцов, Лада Наконечна та Микола Рідний представили двотижневі персональні виставки в Центрі сучасного мистецтва «Замок Уяздовський».

Микита Кадан, художник, лауреат Головної Премії PinchukArtCentre 2011, в ході дискусії з Марією Ланько, учасницею кураторської платформи PinchukArtCentre, розповість про свою участь у проекті, а також поділиться своєю думкою про експозиції польських художників, Моніки Завадські, Агнешки Польської і Конрада Смоленського, представлених в PinchukArtCentre в рамках проекту «Трансфер».

Захід розпочнеться о 15:00 на 5-му поверсі в просторі PAC-UA.

Микита Кадан комбінує інтелектуальну мистецьку рефлексію з тривалою соціальною активністю, використовуючи мистецьку практику для участі в соціополітичних дискусіях в Україні. Свідомий історичного контексту, Кадан фокусує свій мистецький пошук на змінах Києва як міста, що перебуває в постійних трансформаціях, при цьому втрачаючи історичне коріння та комерціоналізуючи громадський простір. Частіше за все він працює у живописі та скульптурі, використовуючи абстракцію та моделювання як мистецькі стратегії, які відсилають до російських авангардних рухів на початку ХХ століття.

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.
Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:

Тел.: +38 044 590-08-58
E-mail: [email protected]