Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини22 грудня PinchukArtCentre проведе читку п’єси Марка Равенхілла «Басейн (без води)»

22 грудня PinchukArtCentre проведе читку п’єси Марка Равенхілла «Басейн (без води)»

19 грудня 2012

В суботу, 22 грудня 2012 року, о 20:00 PinchukArtCentre запрошує на читку п’єси «Басейн (без води)» (2006) британського драматурга Марка Равенхілла (Mark Ravenhill). Подія відбудеться в рамках літературної програми арт-центру і стане першою акцією, присвяченою читанням сучасної драми. Метою програми є ініціація діалогу між мистецтвом та літературою, демонстрація художніх творів в літературному контексті та створення особливого погляду на роботи представлені в арт-центрі.

Захід відбудеться на 3-му поверсі арт-центру у залі з роботами Йонатаса ді Андраде, лауреата Спеціальної премії Future Generation Art Prize 2012. У зв’язку з обмеженою кількістю місць (60 осіб), попередня реєстрація на подію обов'язкова.

Сюжетна лінія п’єси «Басейн (без води)» демонструє історію мистецького колективу, що в процесі набуття популярності розпадається і кожний художник починає працювати індивідуально. У творі досліджується феномен сучасного мистецтва та колаборативних практик, а також позиція сучасного художника у суспільстві.

Читка стане прем’єрою п’єси в Україні, а також першою презентацією перекладу твору, зробленого режисером та актором Павлом Юровим. Текст читатиме актор театру та кіно, Заслужений артист України Віталій Лінецький.

Захід відбудеться у співпраці з проектом «ДрамПортал. Спектаклі-читки сучасної драматургії».

Читка – це версія театральної вистави, яка не має на меті створити візуальну сюжетну лінію твору, але є наближеною до текстового перформансу. Це театральний жанр, де актори декламують, імпровізуючи, інтонують і жестикулюють, але не пропонують завершеної картини, представляючи сценічні ескізи ролей.

Реєстрація здійснюється за телефоном +380 44 590 08 58

Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.