Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини13 січня PinchukArtCentre запрошує на поетичні читання творів Василя Лозинського

13 січня PinchukArtCentre запрошує на поетичні читання творів Василя Лозинського

10 січня 2013

У неділю, 13 січня 2013 року, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на літературно-мистецьку акцію, в рамках якої поет Василь Лозинський представить свої поезії в просторі інсталяції групи Р.Е.П. «Євроремонт». Робота була створена спеціально для виставки Future Generation Art Prize 2012, що до 13 січня 2013 року проходить в арт-центрі.

Інсталяція «Євроремонт» демонструє засоби, якими пострадянські простори трансформуються у західний стиль. Робота стане контекстом, в який Василь Лозинський вплете свої поезії, присвячені пострадянському у сучасності, у приватних та публічних сюжетах. Автор ознайомить відвідувачів зі своїм баченням феномену євроремонту через зв'язок між роботою групи Р.Е.П. та власними текстами.

Поетичні читання – це частинною літературної програми арт-центру, метою якої є створення діалогу між мистецтвом та літературою, демонстрація художніх творів в літературному контексті та формування особливого погляду на роботи представлені в арт-центрі. Літературна програма є невід’ємною складовою освітньої платформи PinchukArtCentre.

Василь Лозинський  - поет, перекладач, літературознавець, куратор. Його статті, переклади та поезії публікувалися у часописах «ПРОstory», «Критика», «ШО», «Четвер» та «Коридор». До проектів Лозинського належать читання «Інша робота»  (ФЦСМ, Київ та ЦВК при НаУКМА), Вечори польської поезії на «Київських Лаврах» та «Літературний клуб листувань» у співпраці із бібліотекою Ґете-Інституту (Київ). У видавництві «Основи» недавно з’явився друком його переклад збірки оповідань Ф.Кафки «Споглядання», стилізований під першовидання. Учасник міждисциплінарного кураторського об’єднання ХУДРАДА та редколегії ПРОstory, часопису про суспільство та культуру.

Р.Е.П. (Революційний Експериментальний Простір) був заснований у 2004 р. З 2006 р. в групу входять шість митців: Леся Хоменко, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Ксеня Гнилицька, Лада Наконечна та Володимир Кузнєцов. Того ж року Р.Е.П. розпочав власну кураторську програму «Штаб». В 2008 р. було створено «Худраду» - кураторський колектив, заснований на принципі міждисциплінарної взаємодії. Персональні виставки пройшли в PinchukArtCentre, Київ (2008) та Kunstraum, Мюнхен (2010). Р.Е.П. брав участь у групових виставках у Kunsthalle, Відень (2005), 52-й Венеціанській бієнале (2007) та White Box, Нью-Йорк (2010).

Визначальною для групи Р.Е.П. є їхня соціальна активність, що знаходить вираження у критичному мистецькому та інтелектуальному дискурсі. Вони використовують відео, інсталяції та перформанси для роздумів про український соціо-культурний і політичний контекст. Р.Е.П. працює у все ще невизначеному соціальному просторі, який перебуває у розвитку і пошуку власної української культурної ідентичності, водночас прагнучи західних цінностей і структур. З гумором та іронією Р.Е.П. досліджує специфічні культурні та архітектурні тренди в Україні, що роблять спробу поєднатися з західним культурним контекстом.

Реєстрація здійснюється за телефоном +380 44 590 08 58
Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.

Інформація для ЗМІ!
Заявки на акредитацію, фото та відеозйомку приймаються на e-mail [email protected]