Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre представляє персональну виставку Джеффа Волла «Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна»

PinchukArtCentre представляє персональну виставку Джеффа Волла «Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна»

2 лютого 2012

PinchukArtCentre представляє першу в Східній Європі персональну виставку канадського фотографа Джеффа Волла. Експозиція під назвою «Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна» складається з 17 фоторобіт та 7 лайт-боксів. Відібрані для виставки самим автором, ці роботи у кожній залі вибудовують делікатний зв'язок між природою, предметами та молодими людьми на межі юності і зрілості.   

Творчість Джеффа Волла може здатися тотальним захопленням масштабними живописними полотнами - картинами, які окремо розташовуються на стіні і розкривають перед нами щось унікальне і важливе. Волл протягом останніх тридцяти років привносить властивості живописних полотен у фотографію, тим самим створюючи композиції, які відображають сучасне життя в манері, яка колись вважалася притаманною виключно живопису.

Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre: «Джефф Волл – це творець полотен, який розповідає нам про багатство світу в захопливих деталях».

У цьому проекті PinchukArtCentre об'єднує останні роботи Волла та його більш ранні твори. На виставці представлені такі знакові полотна, як «Гра у війну» (2007), а також лайт-бокси і нові кольорові фотографії, серед яких монументальна «Група і натовп» - одна з найбільших робіт художника.

Виставка розташована на 2-му та 3-му поверхах арт-центру і буде відкрита для відвідувачів з 4 лютого до 1 квітня 2012 року.

Режим роботи: вівторок - неділя з 12:00 до 21:00. Вхід вільний.

Джефф Волл народився в 1946 р. у Ванкувері, Канада. Він найбільш знаний своїми фотографічними зображеннями, підсвіченими у лайт-боксах. Його теми варіюються від «майже документальних» побіжних поглядів на міське і приміське повсякдення до детально розроблених, штучно сконструйованих зображень.

Він мав багато міжнародних персональних виставок, включно з ICA, Лондон (1984), Irish Museum of Modern Art, Дублін (1993), Whitechapel Gallery, Лондон (2001), Kunstmuseum Wolfsburg (2001), HasselbladCenter, Гетеборг (2002), Astrup Fearnley Museum, Осло (2004) і ретроспективи в Schaulager, Базель (2005), Tate Modern, Лондон (2005), Deutsche Guggenheim, Берлін (2007) і Museum of Modern Art, Нью-Йорк (2007).

У 2002 році Волл був удостоєний премії Хассельблада (Hasselblad Award).

Виставка працює з 4 лютого до 1 квітня 2012 року.
Режим роботи: вівторок - неділя з 12:00 до 21:00.
Понедiлок - вихідний
Вхід вільний

PinchukArtCentre – це найбільший і найдинамічніший приватний центр сучасного мистецтва у Центральній та Східній Європі. Його метою є підтримка художньої освіти, мистецької творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні. PinchukArtCentre – це провідна міжнародна арт-інституція ХХІ століття. Вона надає постійну підтримку культурному розвитку та вивільненню українського мистецтва та суспільства. Арт-центр робить суттєвий внесок у культурний діалог між Сходом та Заходом, між національною ідентичністю та інтернаціональними викликами.