Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre представляє персональну виставку Гарі Х’юма «Краcа»

PinchukArtCentre представляє персональну виставку Гарі Х’юма «Краcа»

2 лютого 2012

PinchukArtCentre представляє першу в Східній Європі персональну виставку британського художника Гарі Х’юма. Експозиція під назвою «Краса» включає в себе більше 60 картин і скульптур.

Живопис Гарі Х’юма часто спокушає своєю красою. Х’юм почав свою художню практику зі знаменитих "door paintings" («картини на дверях»), що представляють собою лікарняні двері в натуральну величину, над якими він працював з 1980-х до 1993 року. Пізніше художник зайнявся дослідженням теми людського тіла, портрета, природи, птахів, квітів і т.д. За допомогою глянцевої побутової фарби на алюмінієвих листах він створює прохолодні і гладкі кольорові поля з виразною поверхнею. В цілому, для творчості Х’юма характерний унікальний вибір матеріалів, а також стратегія, яка полягає в тому, що художник відштовхується від конкретного зображення, яке після закінчення тривалого процесу перетворення в абстрактну форму, рідко простежується у закінченій роботі.

Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre: «Гарі Хьюм – це  художник, який відображає Красу найчуттєвішим способом, наділяючи людину і природу барвами і формами. Його виставка - чудовий погляд на новий світ».

Виставка в PinchukArtCentre пропонує цілісний погляд на Гарі Х’юма як художника, який знаходиться в напруженому силовому полі між красою і концептуальністю. У рамках експозиції об'єднані знакові роботи раннього періоду з нещодавно створеними групами творів, такими як «Веселка», «Тривога і кінь», а також нові картини і скульптури, зокрема, серія «Бікіні», які раніше ніде не експонувалися.

Експозиція розташована на 4-му поверсі арт-центру і відкрита для відвідувачів з 4 лютого до 1 квітня 2012 року. Режим роботи: вівторок - неділя з 12:00 до 21:00. Вхід вільний.

Гарі Х’юм (народився у м. Тентерден, Великобританія, у 1962 році) - провідний британський художник, який живе в Лондоні і північній частині штату Нью-Йорк, США. Його твори в 1997 році були включені до числа робіт мандрівної виставки «Sensation» колекції Saatchi, яка була представлена ​​в Лондоні, Берліні та Нью-Йорку. Х’юм номінувався на премію Тернера в 1996 році, а також представляв Великобританію на Венеціанській бієнале у 1999 році. У 2001 році він став членом Королівської академії мистецтв. Його персональні виставки були представлені на Бієнале в Сан-Пауло (1996), Венеціанської бієнале (1999), Whitechapel Art Gallery, Лондон (1999), The National Galleries of Scotland, Единбург (1999), Fundação La Caixa, Барселона (2000), Irish Museum of Modern Art, Дублін (2003), Kunsthaus Bregenz (2004) та Kestnergesellschaft, Ганновер (2004).

Виставка працює з 4 лютого до 1 квітня 2012 року.
Режим роботи: вівторок - неділя з 12:00 до 21:00.
Понеділок - вихідний
Вхід вільний

PinchukArtCentre – це найбільший і найдинамічніший приватний центр сучасного мистецтва у Центральній та Східній Європі. Його метою є підтримка художньої освіти, мистецької творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні. PinchukArtCentre – це провідна міжнародна арт-інституція ХХІ століття. Вона надає постійну підтримку культурному розвитку та вивільненню українського мистецтва та суспільства. Арт-центр робить суттєвий внесок у культурний діалог між Сходом та Заходом, між національною ідентичністю та інтернаціональними викликами.