Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниБлизько 10 000 відвідувачів побачили виставку Деміена Хьорста в PinchukArtCentre за перші три дні її роботи

Близько 10 000 відвідувачів побачили виставку Деміена Хьорста в PinchukArtCentre за перші три дні її роботи

27 квітня 2009

Небувалу зацікавленість серед киян та гостей столиці викликала виставка Деміена Хьорста (Damien Hirst) «Реквієм» (Requiem), що відкрилась для широкого загалу в PinchukArtCentre в суботу 25 квітня. Близько 10 000 чоловік відвідали за перші дні роботи виставки PinchukArtCentre та павільйон зі знаменитими «акулами» художника, що був спеціально споруджений у внутрішньому дворі комплексу «Арена». Бажаючим ознайомитись з творчістю всесвітньо відомого митця доводилось проводити в черзі близько двох годин.

Також, протягом цих днів, відвідувачі експозиції мали нагоду створити свої власні роботи в стилі Деміена Хьорста — так звані «spin paintings». В приміщенні комплексу «Арена» було встановлено чотири «машини для малювання» — «spin painting machines», завдяки яким бажаючі могли намалювати свою картину, а допомагали їм спеціально навчені асистенти. В неділю, перед відльотом в Лондон, Деміен Хьорст провів декілька годин в арт-центрі, створюючи разом з українцями «спін-живопис», фотографуючись з відвідувачами та підписуючи для них роботи. Близько 600 щасливців отримали собі на згадку пам’ятний сувенір.

Деміен Хьорст: «Це фантастична машина, ви не знаєте що ви врешті решт намалюєте, саме тому кожен малюнок просто діамантовий. Сам я таких намалював не дуже багато, я даю можливість іншим створити свій чарівний світ".

Виставка «Реквієм» триватиме до 20 вересня 2009 року. До найбільшої ретроспективи творчості Деміена Хьорста увійшли понад сто робіт, створених у період з початку 90-х до наших днів. Також експозиція представляє світову прем’єру 40 картин з нового живописного циклу Skull paintings, створеного з 2006 по 2008 рік.

Фото надаються за запитом, відправленим на адресу: [email protected]

Виставка «Реквієм» відкрита для перегляду з 25 квітня по 20 вересня 2009 року.

Години відвідання:
Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

Адреса: PinchukArtCentre
вул. Червоноармійська/Басейна 1-3/2, блок А
Бесарабський квартал
Київ, 01004

тел.: +38 (044) 590-08-58
e-mail: [email protected]
pinchukartcentre.org

 

Інформаційна довідка:

Деміен Хьорст народився в Бристолі в 1965, виріс в Лідсі, а пізніше навчався в коледжі Голдсміт (Goldsmiths College), що в Лондоні. Найвідомішим проектом, організований ним ще у студентські роки, стала виставка «Фріз» (Freeze, 1988,) на якій були представлені роботи як самого Хьорста, так і його сучасників. Існує поширена думка, що саме ця виставка стала для Молодих британських митців (Young British Artists) відправною точкою на професійному поприщі, а також була поштовхом для народження прогресивного британського сучасного мистецтва.

Роботи Хьорста, серед яких скульптури, живопис та естампи, роблять виклик науковим, філософським та релігійним аспектам людського життя. Деміен Хьорст приймав участь у численних виставках та був нагороджений призом Тернера в 1995 році за роботу «Фізична неможливість смерті у свідомості того, хто живе» («The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living»). Разом з Сарою Лукас та Енгусом Фейрхьорстом у 2004 році Хьорст показав останні роботи на виставці під назвою In-a-Gadda-da-Vida в галереї Tate Britain, Лондон. В 2006 році роботи з колекції murderme («вбиймене») були представлені ще в одній лондонській галереї Serpentine на виставці під назвою «І в найчорнішому з днів може бути проблиск» («In the darkest hour there may be light»).

Художні твори Хьорста увійшли до колекцій відомих мистецьких закладів світу, включаючи Tate, Лондон, Великобританія; Британську Раду, Великобританія; MoMA, Нью Йорк, США; Hirshorn Museum and Sculpture Garden, штат Вашингтон, США; Національну галерею Шотландії, Единбург, Великобританія; фонд Broad Art Foundation; Centraal Museum, Утрехт, Нідерланди; Neue Galerie Graz, Австрія, та Берлінський державний музей, Берлін, Німеччина.

PinchukArtCentre — один з найбільших центрів сучасного мистецтва в Східній Європі був відкритий у вересні 2006 року. Арт-центр є одним з проектів Фонду Віктора Пінчука у сфері культури. Серед основних видів діяльності — проведення виставок світових і українських художників, підтримка культурних проектів та ін. З моменту відкриття PinchukArtCentre провів 9 масштабних виставок, які відвідали понад 500 000 людей. З червня по листопад 2007 року PinchukArtCentre представляв Україну на 52-ій Венеціанській Бієнале експозицією «Поема про внутрішнє море».