Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 27–28 липня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 27–28 липня 2013 року

23 липня 2013

Тематична екскурсія «Діалог глобального та локального в роботі сучасних художників»

У суботу, 27 липня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Діалог глобального та локального в роботі сучасних художників».

Сьогодні важко заперечувати вплив  глобалізації на культурну гомогенізацію. Ми можемо називати це проблемою, або просто констатувати факт - культурна різноманітність окремих націй зникає швидкими темпами, уніфікуючи світ. Сучасне мистецтво, як найбільш важливий у наші часи майданчик для соціальних та філософських дискусій, стає репрезентантом ситуації. Яким чином митець проявляє свою індивідуальність? Чи може митець бути носієм етнічної культури та бути зрозумілим представникам інших націй? Чи взагалі можливо сьогодні говорити про етнічність там, де реальність форматується мережею Інтернет? Чи, можливо, термін «глобалізація» в культурі може бути остаточно замінений запропонованим Едуардом Глісаном терміном «мондіалізація» з усіма його перевагами? Під час тематичної екскурсії виставками «Китай Китай» та «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», відвідувачі знайдуть відповіді на ці питання та розглянуть, яким чином твір автора виходить на «глобальний» рівень, зберігаючи елементи «локального».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Анастасія Барахвостова. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - дитяча недільна арт-школа в PinchukArtCentre

У неділю, 28 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 7 до 9 років на заняття «Сімейної неділі» на тему «Почуття», в рамках якого учасники обговорять почуття і емоції, їх способи вираження в класичному і сучасному мистецтві.

Під час розвиваючої гри діти розглянуть різноманітність кольорів і форм, які можуть асоціюватися з певними почуттями. Після перегляду обраних робіт виставки «Китай Китай» і «Колекційної платформи 4: Емоції та технології», хлопчаки й дівчатка разом з гідом PinchukArtCentre Ольгою Шишловою та художницею Катериною Вронською створять об'ємні кольорові колажі під назвою «Куб почуттів».

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 4 серпня, 18 серпня, 1 вересня, 15 вересня, 29 вересня.

7 – 9 років: 11 серпня, 25 серпня, 8 вересня, 22 вересня, 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Інсталяції крізь призму опозицій індивідуальне/колективне, емоції/технології»

У неділю, 28 липня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Інсталяції крізь призму опозицій індивідуальне/колективне, емоції/технології».

Характерною рисою сучасного мистецького дискурсу є наявність в ньому так званих бінарних опозицій, тобто залучення стратегії суперечності, що зумовлює дуалістичність творів. Основою тематичної екскурсії стане інсталяційне втілення ідей китайських митців крізь призму індивідуалістичного світосприйняття та колективної історичної пам’яті у виставці «Китай Китай», а також реалізація емоційної наповненості твору засобами нових технологій в інсталяціях «Колекційної платформи 4: Емоції та технології».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Катерина Чурікова.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]