Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 10–11 серпня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 10–11 серпня 2013 року

7 серпня 2013

Тематична екскурсія «Основи традиційного китайського мистецтва та їх переосмислення у сучасності»

У суботу, 10 серпня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Основи традиційного китайського мистецтва та їх переосмислення у сучасності».

Виходячи на світовий рівень, китайське мистецтво піддається потужному впливу західної культури. Стаючи більш універсальними й зрозумілими для західного суспільства, сучасні китайські художники активно демонструють власну ідентичність, засновану на канонах традиційного мистецтва. Учасники тематичної екскурсії на прикладах робіт виставки «Китай Китай» простежать, яким чином основи китайського традиційного мистецтва, вкорінені в колективній свідомості китайського суспільства, формують його сучасний вигляд.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Анастасія Барахвостова.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - заняття для дітей від 7 до 9 років

У неділю, 11 серпня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 7 до 9 років на заняття «Краса і повсякденність» в рамках програми «Сімейні неділі».

Під час заняття діти ознайомляться з роботами Ай Вейвея, Грегорі Крюдсона і Чень Чженя, представленими на виставках «Китай Китай» і «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», і поговорять про те, що таке краса та чи може повсякденне бути красивим. Разом з художницею Катериною Вронською і гідом PinchukArtCentre Катериною Чуриковою діти створять власні шедеври, основою яких стануть тарілки.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 18 серпня, 1 вересня, 15 вересня, 29 вересня.

7 – 9 років: 25 серпня, 8 вересня, 22 вересня, 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Тіло та тілесність у сучасному мистецтві»

У неділю, 11 серпня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Тіло та тілесність у сучасному мистецтві».

Починаючи з другої половини ХХ століття тілесно-чуттєве переживання стало домінуючим принципом західної культури, знайшовши відображення у мистецьких практиках. Актуалізуючи гострі проблеми сучасності, художники дедалі більше звертаються до тіла як до найбільш чутливого та доступного медіуму. В центрі уваги митців з’являються категорії масс-медійної об’єктивації тіла, досвіду переживання тілесного, еволюції поняття тіла художника та його присутності, кінцевості тілесного буття.

Тематична екскурсія  виставками «Колекційна платформа 4: Емоції та технології» та «Китай Китай» дасть змогу знайти відповіді на наступні питання: яким чином тілесність стає матеріалом, об’єктом, темою, а також засобом художньої виразності у сучасному мистецтві? Чому саме тілесна присутність у світі уможливлює переживання непідробності буття та дає змогу відчути його суть та сенс речей у світі? На прикладах робіт
Деміена Хьорста, Юргена Теллера, Чао Фей, Ян Ксіна та Чжан Хуаня учасники тематичної екскурсії зможуть проаналізувати множинність аспектів проблематики тілесності в сучасному мистецтві.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Катерина Чурікова. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected] 

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]