Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre оголошує набір на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

PinchukArtCentre оголошує набір на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

17 лютого 2014

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь у черговому курсі занять освітньої програми «Розуміння музею», розробленому фахівцями арт-центру для учнів 10 -11 класів. Учасники ознайомляться з практиками сучасного мистецтва, різними виставковими підходами та специфікою роботи фахових інституцій. Заняття проходитимуть з 12 березня до 23 квітня кожної середи о 18:00. Участь безкоштовна.

Впродовж року буде проведено три взаємопов’язані цикли програми «Розуміння музею». Заняття першого курсу базуватимуться на трьох проектах PinchukArtCentre: виставці бельгійського художника Яна Фабра, спільного проекту Фонду «АНТИСНІД» та арт-центру «Є воля – є шанс», а також відео-проекті «(Де)конструкція: реальність та вигадка». Специфікою програми є залучення учасників до діалогу та спільного обговорення представлених творів мистецтва.  

Заняття проводить молодший куратор PinchukArtCentre Тетяна Кочубінська. Також, серед інших, до участі у програмі будуть запрошені медіатеоретик Яніна Пруденко, художник Микита Кадан та історик Михайло Зубар.  

Максимальна кількість учасників – 12 осіб.

Реєстрація на курс відкрита до 7 березня 2014 року включно. Для участі необхідно заповнити анкету учасника програми.

В рамках попередніх циклів занять програми «Розуміння музею» на прикладі виставки Аніша Капура, «Китай Китай», номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2012 і Премію PinchukArtCentre 2013 та ін. учасники ознайомились з особливостями підходів до організації тимчасової та постійної експозиції. Крім того, більшість слухачів вперше отримали можливість поспілкуватись з художниками, серед яких: Тиберій Сільваші, Лада Наконечна, Алевтина Кахідзе, Леся Хоменко, Іван Юнаков, Тетяна Горюшина, Олександр Курмаз, Олег Грищенко та «Відкрита група». На завершення курсу кожен учасник провів екскурсії-дискусії, присвячені представленим в арт-центрі роботам.

Освіта – це основа діяльності PinchukArtCentre. Освітня програма надає можливість нашим відвідувачам і суспільству в цілому долучитись до світу мистецтва, навчитись сприймати та відчувати його. Різноплановість освітньої програми обумовлена міжнародним спрямуванням наших виставкових проектів. Освітня платформа PinchukArtCentre запрошує дітей, студентів, митців, родини, школи та університети до відкритого діалогу, а також до участі в екскурсіях і дискусіях, приурочених сучасному мистецтву та виставковим проектам PinchukArtCentre.