Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre та фестиваль Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка проведуть показ документальних фільмів SUMMERпропаганда в рамках виставки «Страх та надія»

PinchukArtCentre та фестиваль Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка проведуть показ документальних фільмів SUMMERпропаганда в рамках виставки «Страх та надія»

1 липня 2014

З третього липня до кінця серпня 2014 року PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка запрошують на серію публічних кінопоказів та дискусій SUMMERпропаганда в рамках групової виставки трьох українських художників Микити Кадана, Жанни Кадирової та Артема Волокітіна «Страх та надія». Всі події програми проходитимуть у PinchukArtCentre. Участь безкоштовна.

Виставка «Страх та надія» - реакція митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні, яка сформувалася в результаті триваючої кризи та нещодавніх подій в країні. Представлені роботи торкаються тем пам’яті, ностальгії, історії, спадщини та ролі медіа у сучасному світі, створюючи, таким чином, майданчик для дискусій, що виходять за межі образотворчого мистецтва.

Публічні кінопокази дозволять розкрити теми виставки у більш широкому історичному зрізі, повертаючи глядачів як до нещодавнього минулого України, так і виходячи за рамки суто вітчизняного контексту. Кінопокази супроводжуватимуться дискусіями за участі художників, кінокритиків, істориків, теоретиків, політологів, композиторів тощо.

У четвер, 3 липня, о 19:30 відбудеться демонстрація фільму «Назад на площу» (2012, Норвегія/Канада, 83 хв.). Разом із режисером фільму Петром Льомом глядачі стежать за долею п’ятьох людей, котрі постраждали від рук постреволюційного військового режиму в Єгипті. Навіть після перевороту новий уряд вдається до насильства й залякувань, так само, як і за часів Мубарака. Більш ніж 12 тисяч повстанців були заарештовані військовими і таємною поліцією: їх віддавали під трибунал, а часто й катували. Творчу команду стрічки «Назад на площу», що почала зйомки на початку революції, надихнула небачена доти Арабська весна. Однак через рік вони обурені щоденним порушенням основних прав людини в Єгипті.

У суботу, 5 липня, о 19:00 відбудеться лекція на тему «Нові тактики нових медіа», яку прочитає дослідниця медіа-арту Яніна Пруденко.  

У зв’язку з обмеженою кількістю місць, попередня реєстрація на події обов'язкова. Будь ласка, телефонуйте +380 44 590 08 58. Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.

Інформація для ЗМІ!

Заявки на акредитацію, фото та відеозйомку приймаються на e-mail [email protected]

Попередній* розклад показів фільмів та дискусій SUMMERпропаганда:

3 липня, 19:30

Демонстрація фільму «Назад на площу»

5 липня, 19:00

Лекція на тему «Нові тактики нових медіа» від дослідниці медіа-арту Яніни Пруденко

8 липня, 19:00

Публічна дискусія на тему «Конструювання реальності засобами ЗМІ» з журналісткою Катериною Сєргацковою 

10 липня, 19:00

Демонстрація фільмів «Пуссі проти Путіна» та «Від Ірану, Розлучення»

Дискусія на тему «За лаштунками революції: як створюється міф» за участі арт-критика та куратора Наталії Чермалих

16 липня, 19:00

Лекція на тему «Конструктор пам'ять» від Олександра Зінченка, історика, журналіста та віце-директора інституту національної пам’яті України

17 липня, 19:00

Демонстрація фільму «Останній лімузин»

Публічна дискусія та аналіз фільму з кінокритиком та теоретиком Надією Заваровою

24 липня, 19:30

Демонстрація фільму Дзиґи Ветрова «11»

Обговорення за участі координатора позаконкурсної програми документального кіно про мистецтво Docudays UA DOCU/ART Ольги Бірзул, композитора Антона Байбакова та художника Нікіти Кадана

30 липня, 19:30

Демонстрація фільму «Стіна»

Зустріч з художником Володимиром Мельниченком та кураторкою Лізаветою Герман

31 липня, 19:30

Демонстрація фільму «Щаблі демократії» від Національного центру Олександра Довженка

Публічна дискусія за участі Івана Козленка, заступника генерального директора Національного центру Олександра Довженка

7 серпня, 19:30

Демонстрація фільму «Щоденне повстання»

Обговорення за участі журналістки Наталії Гуменюк

14 серпня, 19:30

Демонстрація фільму «Помаранчева зима»

Обговорення за участі Максима Буткевича, координатора проекту «Без кордонів», постійного модератора правозахисного конкурсу Docudays UA DOCU/ПРАВО

15 серпня

Літературна ніч

20 серпня, 19:00

Публічна дискусія на тему «Глобалізація vs національна ідентичність» за участі політолога Володимира Єрмоленка та філософа Вахтанга Кебуладзе

21 серпня, 19:30

Демонстрація фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»

Обговорення за участі авторів фільму

* У програму можуть бути внесені незначні зміни.  Будь ласка, слідкуйте за розкладом подій на сайті PinchukArtCentre www.pinchukartcentre.org