Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини24 вересня PinchukArtCentre проведе інсценізацію судового процесу в рамках проекту StudentLab

24 вересня PinchukArtCentre проведе інсценізацію судового процесу в рамках проекту StudentLab

19 вересня 2014

У середу, 24 вересня, о 19:30 PinchukArtCentre проведе «Юридичні дебати» – інсценізацію судового процесу, в ході якого розглядатиметься мистецький проект української художниці Алевтини Кахідзе «TV Studios / Кімнати без дверей», що було представлено в арт-центрі влітку 2014 року. В своїй роботі Алевтина Кахідзе  звернулась до прийому художньої апропріації, трансформувавши оригінальний зміст інсталяції Василя Цаголова «Студія твердого телебачення» (1998 р.).

В рамках «Юридичних дебатів» будуть розглянуті питання художньої апропріації («привласнення»), плагіату та оригінальності твору, що нерідко постають у мистецькому середовищі та подекуди переходять у судову площину в реальному житті. Проект було розроблено Марією Шенкнехт, студенткою юридичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка, в рамках програми стажування StudentLab в PinchukArtCentre.

«Судове засідання» передбачає участь команд звинувачення та захисту (студенти юридичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка), дослухання «свідків» по справі, голосування присяжних та ухвалення вироку. Після юридичних дебатів відбудеться публічне обговорення, на якому усі бажаючі зможуть поставити запитання судді, членам команд та експертам, а також оскаржити або підтримати вирок.

Щоб взяти участь у дебатах у якості присяжного, необхідно до 22 вересня 15:00 надіслати листа із темою «Юридичні дебати» на адресу [email protected] із зазначенням вашого імені, прізвища, віку та фаху. З-поміж усіх зареєстрованих буде обрано 12 присяжних, які братимуть участь у прийнятті рішення у даній справі. Результати відбору будуть повідомлені 22 вересня електронною поштою.

Якщо ви бажаєте взяти участь у події в якості глядача, будь ласка, звертайтеся за телефоном +38 044 590-08-58 або пишіть на електронну адресу [email protected]

StudentLab - програма стажування для студентів 3-4 курсів, які цікавляться сучасним мистецтвом, але не вивчають його фахово. Метою проекту є залучення студентів до більш глибокого вивчення сучасного мистецтва. StudentLab надає можливість учасникам долучитися до міждисциплінарного діалогу на території сучасного мистецтва, використовуючи власний досвід та знання профільних дисциплін. Програма розроблена освітнім відділом PinchukArtCentre та підтримується онлайн журналом про сучасну культуру KORYDOR.