Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre представить Україну на 56-й Венеційській бієнале груповою виставкою молодих українських митців

PinchukArtCentre представить Україну на 56-й Венеційській бієнале груповою виставкою молодих українських митців

26 лютого 2015

PinchukArtCentre за підтримки Фонду Віктора Пінчука стане організатором Національного павільйону України на 56-й Міжнародній виставці мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia. Україна буде представлена груповою виставкою під назвою «Надія!», яка включатиме в себе роботи молодих українських художників, таких як: Євгенія Бєлорусець, Артем Волокітін, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Микола Рідний & Сергій Жадан, Анна Звягінцева та Відкрита Група. Комісаром  Національного павільйону є Міністерство культури України. Куратор проекту – Бйорн Гельдхоф, заступник арт-директора PinchukArtCentre.

Національний павільйон України розміститься на набережній Riva dei Sette Martiri, на шляху від Arsenale до Giardini, у тимчасовому скляному павільйоні, який уособлює нову прозору України, що відкривається світові. Своєю глибокою особистою відданістю і солідарністю з тими, кого торкнулася війна, молоде покоління митців цією виставкою виголошує надію на майбутнє України. 

Віктор Пінчук, український бізнесмен і філантроп, засновник PinchukArtCentre: «Новітня Україна як ніколи раніше потребує бути наново переосмислена світом та підтримана своїми друзями. Ще ніколи участь України у Венеційській бієнале не була такою важливою, адже тут нації завжди могли продемонструвати те, ким вони є для світу. Молоде покоління незалежних, безкомпромісних, критично мислячих митців, яке ми підтримували роками, вже давно заклало засади майбутнього України.  Сьогодні саме вони є новими послами країни. Я пишаюся тим, що у нас є можливість зробити невеликий, але вагомий внесок у діалог моєї країни зі світом, виступаючи організатором Національного павільйону України і представляючи молодих митців у Венеції».

Вперше виставковий проект, як приватну ініціативу Віктора Пінчука, було представлено у Венеції в 2005 році. У 2007 і 2009 рр. PinchukArtCentre став офіційним організатором Національних павільйонів України на 52-й та 53-й Міжнародних виставках мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia, а також представив виставки «The Future Generation Art Prize @ Venice» в рамках офіційних паралельних програм Венеційської бієнале у 2011 і 2013 роках відповідно. 

Офіційний прес-показ Українського національного павільйону відбудеться 7 травня 2015 р. з 09:30 до 12:00 (CET).

Години роботи: 10:00 – 18:00, 9 травня - 2 серпня 2015 року.

Офіційний гештеґ Українського національного павільйону: #biennalearte2015ukraine

56-а Міжнародна виставка мистецтв у Венеції під назвою All the Worlds Futures триватиме з 9 травня до 22 листопада 2015 року. Виставка відбуватиметься у Giardini della Biennale та Arsenale, а також на додаткових майданчиках у межах міста Венеція. Президентом Венеційської бієнале 2015 є Пауло Баратта,  куратор – Оквуі Енвезор. Національні проекти традиційно будуть представлені у павільйонах в Giardini та Arsenale, а також в історичному центрі Венеції. Цього року виставка знову включає офіційну паралельну програму (Collateral Events), у рамках якої міжнародні організації та інституції будуть представляти свої виставкові проекти та ініціативи. 

Закрита презентація 56-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції для професійних кіл відбуватимуться з 6-го по 8-е травня 2015 року.

Офіційний вебсайт: labiennale.org

Офіційний гештеґ: #biennalearte2015

Установи-організатори: 

Міністерство культури України – комісар.

PinchukArtCentre (за підтримки Фонду Віктора Пінчука) – організатор.

Короткі біографічні дані художників:

Артем Волокітін
Народився в Чугуєві, Харківська область, Україна, в 1981 році.
Живе і працює у Харкові та Києві.

Євгенія Бєлорусець
Народилася в Києві у 1980 р.
Живе і працює у Києві та Берліні (Німеччина).

Микита Кадан
Народився у Києві в 1982 р.
Живе і працює у Києві.

Жанна Кадирова
Народилася у м. Бровари Київської обл. у 1981 р.
Живе і працює у Києві.

Микола Рідний 
Народився у Харкові у 1985.
Живе і працює у Харкові.

Сергій Жадан 
Народився у Старобільску Луганської обл. у 1974 р.
Живе і працює у Харкові.

Анна Звягінцева
Народилася в Дніпропетровську в 1986 р.
Живе і працює у Києві.

Відкрита група:Юрій Білей, Антон Варга, Павло Ковач, Станіслав Туріна.
Група була заснована у 2012 році у Львові.
Члени групи живуть і працюють у Львові, Мукачеві та Нью-Йорку (США).

Короткі біографічні дані куратора:

Бйорн Гельдхоф народився у Бельгії у 1979.
З 2009 року живе у Києві, працює заступником арт-директора PinchukArtCentre.