Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre представляє групову виставку «Ain't nobody's business»

PinchukArtCentre представляє групову виставку «Ain't nobody's business»

25 квітня 2019

PinchukArtCentre представляє міжнародну виставку «Ain't nobody's business» (пер. «Не ваша справа») яка,  посилаючись на хіт 1994 року шведської співачки-емігрантки Ардіс, активує голоси, що прагнуть свободи самовизначення. В експозиції представлені роботи Миколи Карабіновича (Україна), Ігнаса Крунглевічуса (Литва), Ангеліни Меренкової (Росія), Заміра Сулейманова (Азербайджан), Люби Токаревої (Україна), Фабіани Фалейрос (Бразилія) та Сергія Шабохіна (Білорусь).

Більшість художників вперше експонуються в Україні. Такий інтернаціональний склад учасників проекту має на меті стимулювати подальший розвиток діалогу та співпраці між українськими та зарубіжними митцями, що є невід’ємною складовою бурхливого розвитку культурного ландшафту країни. 

«Ain’t nobody’s business»  провокує публічну дискусію щодо суперечливих відносин між владою та особистістю. Тон цій дискусії задає робота «MasturBar» бразильської мисткині Фабіани Фалейро. Виставка ставить під сумнів існуючі кордони між особистим та політичним, виявляючи вплив владних структур на свободу волевиявлення та самоідентифікації. Якщо політичний курс цензорує сексуальну соціалізацію, які емансипаційні сценарії можна собі уявити? І які з них можна використовувати в нашій повсякденності?

Кураторки виставки: Олександра Трянова та Валерія Шиллер, випускниці «Кураторської платформи» PinchukArtCentre.

«Кураторська платформа» PinchukArtCentre – це навчальна платформа для молодих кураторів, що має за основу високу інституційну компетенцію та досвід команди спеціалістів і пропонує доступ до провідної практики та знань. «Кураторська платформа», поряд з преміями для молодих художників, є постійною інвестицією арт-центру в майбутнє покоління фахівців у сфері мистецтва.