Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиАвториЄвгенія Бєлорусець

Автори

Євгенія Бєлорусець

Євгенія Бєлорусець народилася в 1980 році в Києві. Живе та працює у Києві та Берліні. Бєлорусець отримала магістерську ступінь з літератури у Київському Національному Лінгвістичному Університеті та диплом з документальної фотографії у Фотографічній школі Віктора Марущенка, а також закінчила аспірантуру у Віденському університеті. Бєлорусець заснувала літературно-мистецький журнал «Простори» в 2008 році, а у 2009 стала членом кураторської групи «Худрада».

Користуючись стратегіями журналістських розслідувань, Євгенія Бєлорусець глибоко проникає в обрану тему, створюючи вибіркові документальні репортажі на реалістичні теми. Її фотографії – це наративні, напів-постановочні образи, що відображають та репрезентують приховані суспільні реалії та складні соціальні структури.

Нещодавні виставки:

2013 – “Українські новини”, ЦСМ «Замок Уяздовський», Варшава, Польща

2013 – “Судовий експеримент”, галерея SIZ, Рієка, Хорватія

2012 – “Interim Days: Tbilisi”, Державна академія мистецтв, Тбілісі, Грузія  

2012 – “Спірна територія”, Севастопольський художній музей ім.М.П.Крошицького

2012 – “Queerfest 2012”, Експерементальна платформа «Тайга», Санкт-Петербург

Для виставки 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 Бєлорусець здійснила безліч подорожей до Карпат, гірського регіону, прославленого незіпсутою красою природи та традиційним укладом. Її проект переріс у захоплюючу фотографічну подорож, збагачену елементами тексту: портрет життя у цій частині України, що розкриває нашим очам неочікувану суворість. Зображені люди виглядають так, ніби в небезпеці їхня гордість та гідність, ніби вони ув’язнені народними традиціями.