Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 20–21 липня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 20–21 липня 2013 року

17 липня 2013

Заняття для дітей «Науково-технічний прогрес» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 20 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у занятті циклу «Базові категорії сучасного мистецького дискурсу Китаю» на тему «Науково-технічний прогрес» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо».

Якими є зв’язки між мистецтвом та наукою? Чи можна провести межу між наукою у мистецтві та мистецтвом у науці? Як новітні науково-технічні досягнення змінюють зміст, тематику, методи та результати художнього процесу? Заняття допоможе дітям знайти відповіді на ці та інші питання, пов’язані із впливом науково-технічного прогресу на світ мистецтва. У свою чергу, творче завдання сприятиме реалізації набутих знань у власних творчих доробках.

Заняття проведуть гід PinchukArtCentre Людмила Буланова та художниця Марія Куликівська.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»:

3 серпня, 17 серпня, 31 серпня, 7 вересня, 14 вересня, 21 вересня, 28 вересня, 5 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Тіло та тілесність у сучасному мистецтві»

У суботу, 20 липня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Тіло та тілесність у сучасному мистецтві».

Починаючи з другої половини ХХ століття тілесно-чуттєве переживання стало домінуючим принципом західної культури, знайшовши відображення у мистецьких практиках. Актуалізуючи гострі проблеми сучасності, художники дедалі більше звертаються до тіла як до найбільш чутливого та доступного медіуму. В центрі уваги митців з’являються категорії масс-медійної об’єктивації тіла, досвіду переживання тілесного, еволюції поняття тіла художника та його присутності, кінцевості тілесного буття.

Тематична екскурсія  виставками «Колекційна платформа 4: Емоції та технології» та «Китай Китай» дасть змогу знайти відповіді на наступні питання: яким чином тілесність стає матеріалом, об’єктом, темою, а також засобом художньої виразності у сучасному мистецтві? Чому саме тілесна присутність у світі уможливлює переживання непідробності буття та дає змогу відчути його суть та сенс речей у світі? На прикладах робіт
Деміена Хьорста, Юргена Теллера, Чао Фей, Ян Ксіна та Чжан Хуаня учасники тематичної екскурсії зможуть проаналізувати множинність аспектів проблематики тілесності в сучасному мистецтві.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Людмила Буланова. 

 

«Сімейні неділі» - дитяча недільна арт-школа в PinchukArtCentre

У неділю, 21 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 4 до 6 років на заняття у рамках «Сімейної неділі» на тему «Дослідження руху», в рамках якого юні відвідувачі будуть досліджувати поняття руху і його розвиток у процесі еволюції людства.

Учасники заняття згадають стародавні і сучасні засоби пересування, а також поговорять про те, як пересуваються різні тварини. Після екскурсії виставкою «Китай Китай» діти разом з гідом Ольгою Шишловою і художницею Катериною Вронською створять тематичну роботу «Карта мого дня»

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 4 серпня, 18 серпня, 1 вересня, 15 вересня, 29 вересня.

7 – 9 років: 28 липня, 11 серпня, 25 серпня, 8 вересня, 22 вересня, 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Живопис як медіум: між традиційним ремеслом та сучасною ангажованою практикою»

У неділю, 14 липня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Живопис як медіум: між традиційним ремеслом та сучасною ангажованою практикою».

Живопис є чи не найдавнішим видом мистецтва, який, тим не менш, зберіг свою форму і в наш час. Але очевидним є те, що живописні твори класичних авторів суттєво відрізняються від сучасних мистецьких об‘єктів, створених у цьому медіумі. Це пов‘язано зі зміною самої мистецької практики, яка постає як середовище комунікації в певному культурному контексті, на відміну від класичного принципу наслідування дійсності («мімесис» Арістотеля). Однак, не зважаючи на позірну комунікативну природу сучасного мистецтва, живопис продовжує звертатися до людської чуттєвості, що надає сучасному мистецтву особливої глибини.

Учасники тематичної екскурсії зможуть поміркувати над цими питаннями, звернувшись до живописних творів відомих сучасних художників, представлених в межах експозиції PinchukArtCentre, серед яких: Сунь Сюнь, Чжан Хуань, Чжао Яо, Деміен Хьорст, 
Мартін Кобе, Джулі Мерету. 

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Надія Ковальчук.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]