Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre та Британська Рада в Україні представляють публічну бесіду режисера БіБіСі Метью Спрінґфорда

PinchukArtCentre та Британська Рада в Україні представляють публічну бесіду режисера БіБіСі Метью Спрінґфорда

20 вересня 2012

В суботу, 22 вересня, о 16:00 PinchukArtCentre та Британська Рада в Україні запрошують на лекцію Метью Спрінґфорда, режисера БіБіСі, що створив документальну стрічку «Рік Аніша Капура», присвячену процесу підготовки до виставки художника у Королівській Академії мистецтв у Лондоні. Лекція пройде в рамках спільної Відкритої лекційної програми двох інституцій.

Подія відбудеться в Національному університеті ім. Тараса Шевченка (Червоний корпус, вул. Володимирська, 60) у конференц-залі №329. Вхід вільний.

В ході лекції Метью Спрінґфорд презентує слухачам стрічку «Рік Аніша Капура», розповість про процес її створення та виклики, з якими йому довелось зіткнутись протягом її створення. Лекція супроводжуватиметься демонстрацією уривків фільму.

Метью Спрінґфорд - британський режисер, який розпочав свою кар’єру у театрі, згодом його пристрасть до мистецтва втілилася у сфері документалістики. Він працює продюсером документального циклу про найбільш харизматичні постаті нашої епохи Imagine на BBC One. Серед його надбань - Love Loss and Anthony Minghella, Art of the Sea, The Year of Anish Kapoor, Art is Child’s Play та Ai Weiwei Without Fear or Favour – відзначений як найкращий документальний фільм для телебачення на Міжнародному фестивалі фільмів про мистецтво FIFA у Монреалі. Наразі Спрінґфорд над виробництвом фільму про китайського піаніста Ланґ Ланґа, та ще один фільм про американського художника Джефа Кунса запланований на 2013 рік.

Фільм «Рік Аніша Капура», що був створений для програми Imagine на BBC One, демонструє процес підготовки до виставки Аніша Капура у Королівській Академії мистецтв у Лондоні. У фільмі британський телеведучий Алан Єнтоб відвідує лондонську студію митця під час інтенсивної роботи над експозицією, де Капур розповідає йому про своє дитинство в Індії, роки становлення як художника та знайомить особливостями свого творчого процесу.

Онлайн трансляція публічної бесіди буде доступна на офіційних веб-сайтах PinchukArtCentre та Британської Ради в Україні

Британська Рада в Україні britishcouncil.com.ua/blog/uk/304/.

Глядачі можуть ставити свої запитання доповідачам на FaceBook-сторінках PinchukArtCentre facebook.com/PinchukArtCentre та Британської Ради в Україні facebook.com/BritishCouncilUkraine

Остання публічна бесіда в рамках Відкритої лекційної програми за участі
Керолайн Дуґлас, куратора Arts Council’s Collection, та Бйорна Ґельдхофа, арт-менеджера PinchukArtCentre, відбудеться 29 вересня о 16:00 в конференц-залі №329 КНУ ім. Тараса Шевченка.

Зареєструватися на події можна за телефоном +38 (044) 590 08 58 або за адресою [email protected]