Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

29 жовтня 2012

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на учать у третьому циклі занять освітньої програми «Розуміння музею», розробленого фахівцями арт-центру для підлітків віком від 14 до 16 років. Спеціальний курс ознайомить учасників з практиками сучасного мистецтва в контексті роботи фахових інституцій. Він триватиме з 17 листопада до середини грудня 2012 року. Участь безкоштовна.

Зосередившись на виставках, представлених у PinchukArtCentre, слухачі дослідять процеси, що передують підготовці експозиції, розглянуть виставку як основу формування музейної комунікації та ознайомляться з музеєм як соціокультурним інститутом та освітнім центром. В рамках занять викладач постійно залучатиме учасників до відкритого діалогу, спонукаючи їх до власного прочитання творів та сприяючи розвитку їхнього креативного мислення.

Курс складається з 7 теоретичних і практичних занять та передбачає участь у зустрічах-дискусіях з мистецтвознавцем, учасницею «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Тетяною Кочубінською, та в окремих сесіях-лекціях з художниками Тетяною Горюшиною, Алевтиною Кахідзе та Олесею Хоменко.

Максимальна кількість учасників – 15 осіб.

Реєстрація на курс відкрита до 15 листопада 2012. Для участі заповнити анкету учасника програми: /ua/education/18064

В рамках перших двох циклів занять програми «Розуміння музею» на прикладі виставки Аніша Капура і проекту «Колекційна платформа 3: Вічність сьогодення» учасники ознайомились з особливостями підходів до організації тимчасової та постійної експозиції. Крім того, більшість слухачів вперше отримали можливість поспілкуватись з художниками, серед яких: Тиберій Сільваші, Лада Наконечна, Алевтина Кахідзе та архітектор Іван Юнаков. На завершення курсу кожен учасник провів екскурсії-дискусії, присвячені представленим в арт-центрі роботам.