Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre розпочав реєстрацію викладачів на участь в освітній програмі «Розуміння музею - вчителям»

PinchukArtCentre розпочав реєстрацію викладачів на участь в освітній програмі «Розуміння музею - вчителям»

13 грудня 2012

PinchukArtCentre запрошує вчителів українських шкіл до участі в освітній програмі «Розуміння музею - вчителям», що була спеціально розроблена фахівцями арт-центру. Метою проекту є заохочення викладачів до вивчення мистецтва шляхом ознайомлення з музейними практиками, стимулювання до впровадження мистецьких лекцій та майстер-класів у школах, а також сприяння розвитку співпраці між арт-інституцією та школами. Проект дозволить вивчити та дослідити інтелектуальні, емоційні та фізичні можливості сучасного мистецтва на базі експозицій, представлених в PinchukArtCentre.

У програмі можуть взяти участь вчителі будь-яких дисциплін, що працюють з учнями 5-11 класів. Максимальна кількість викладачів у групі складає 15 осіб.

Перший курс занять складатиметься з двох сесій. В ході першої зустрічі вчителі дослідять розвиток музею як інституції, а також проаналізують специфіку центрів сучасного мистецтва. Під час другої сесії вони розглянуть виставку як основу музейної комунікації на прикладі виставки номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2012, а також обговорять її з запрошеним художником.

Крім того, учасники програми розроблять власні методологічні підходи для планування візитів (лекцій, екскурсій тощо) учнів до музею.

Сесії проводитимуться мистецтвознавцем, учасницею «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Тетяною Кочубінською у співпраці з архітектором Іваном Юнаковим та художницею Ладою Наконечною.   

Реєстрація на курс відкрита до 16 грудня 2012 і проходить за телефоном +38 044 590 08 58.

Розклад занять:

Перша сесія
18 грудня 2012 року:

12:00 - 13:30 – лекція «Історія розвитку музеїв. Специфіка музею сучасного мистецтва». Проводить Тетяна Кочубінська;
13:30 – 14:00 – кава-брейк;
14:00 – 15:30 – лекція «Музеї сучасного мистецтва. Новітні архітектурні рішення» та дискусія. Проводять Тетяна Кочубінська та Іван Юнаков.

Збір учасників програми у залі video-lounge, 6-ий поверх, PinchukArtCentre.

Друга сесія
20 грудня 2012 року:

14:00 – 15:30 – лекція «Виставка як основа комунікації музею сучасного мистецтва» та дискусія. Проводить Тетяна Кочубінська
16.00 – кава-брейк;
16:00 – 17:30 – розмова про виставку номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2012 разом з художницею Ладою Наконечною.

Збір учасників програми у залі video-lounge, 6-ий поверх, PinchukArtCentre.