Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre представляє «Трансфер»: п’ять персональних виставок молодих польських художників у PinchukArtCentre

PinchukArtCentre представляє «Трансфер»: п’ять персональних виставок молодих польських художників у PinchukArtCentre

21 серпня 2012

PinchukArtCentre (Київ, Україна) спільно з Центром сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (Варшава, Польща) представляють «Трансфер» - програму обміну, яка популяризує та підтримує нове покоління українських митців за кордоном, а також пропонує динамічний погляд на молоде польське мистецтво в Україні.

Протягом одного місяця PinchukArtCentre представлятиме персональні виставки молодих митців з Польщі, експонуючи спеціально створені проекти та роботи останніх років.  Кожна виставка триватиме один тиждень. Серед митців-учасників програми: Моніка Завадскі (Monika Zawadzki), 28 серпня - 2 вересня; Агнешка Польська (Agnieszka Polska), 4–9 вересня; Конрад Смоленський (Konrad Smoleński), 11–16 вересня; Ніколас Гросп’єр (Nicolas Grospierre), 18–23 вересня; Міхал Будни (Michał Budny), 25-30 вересня.

Програма «Трансфер» - це також нагода для учасників  «Кураторської платформи» PinchukArtCentre отримати перший міжнародний кураторський досвід.
Лізавета Герман, Тетяна Кочубінська та Марія Ланько, разом з арт-менеджером PinchukArtCentre Бйорном Гельдхофом, стали організаторами та спів-кураторами виставок.

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre: «Реалізуючи програму «Трансфер», PinchukArtCentre інвестує в молоде покоління українських художників, представляючи їх за кордоном. Разом з тим, арт-центр знайомить українців з польськими митцями. Нове покоління художників у співпраці з новим поколінням кураторів - це можливість для створення сміливих виставок».

Виставки в PinchukArtCentre супроводжуватимуться серією лекцій і дискусій з художниками, які сприятимуть активному взаємообміну між польською арт-сценою та українською аудиторією. Програма реалізується за підтримки Польського інституту в Києві.

Заплановані заходи:

Мистецькі бесіди:

Мистецькі бесіди співкураторів проекту та художників супроводжуватимуть кожну з виставок.

Лекції:

Алевтина Кахідзе – семінар-перфоманс присвячений ідеї проекту, 29 серпня, 19:00;
Ева Горзадек (Ewa Gorzadek) – «Рух, звук і зображення: польський відео-арт з точки зору історії та сьогодення», 9 вересня, 18:00;
Агнешка Піндера (Agnieszka Pindera) – «Командні гравці. Польські мистецькі групи», 12 вересня, 19:00;
Даніель Музичук (Daniel Muzyczuk) – «Резонуючий простір. Польський саунд-арт», 19 вересня, 19:00;
Фінальна дискусія – 26 вересня, 19:00.

Цього літа в рамках партнерського проекту «Трансфер» українські художники, номінанти на Премію PinchukArtCentre у 2009 та 2011 роках, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Володимир Кузнєцов, Лада Наконечна та Микола Рідний представили двотижневі персональні виставки в Центрі сучасного мистецтва «Замок Уяздовський». Куратор проекту - Мар'яна Добковська.

Крім того, п’ятеро українських теоретиків були запрошені до Варшави з метою ознайомити польську аудиторію з українським культурним контекстом та дати оцінку  місцевій художній сцені. Зі спеціальним циклом лекцій Польщу відвідали Катерина Ботанова, Василь Черепанин, Алевтина Кахідзе, Марія Ланько та Анна Лазар.

PinchukArtCentre – це найбільший і найдинамічніший приватний центр сучасного мистецтва у Центральній та Східній Європі. Його метою є підтримка художньої освіти, мистецької творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні. PinchukArtCentre – це провідна міжнародна арт-інституція ХХІ століття. Вона надає постійну підтримку культурному розвитку та вивільненню українського мистецтва та суспільства. Арт-центр робить суттєвий внесок у культурний діалог між Сходом та Заходом, між національною ідентичністю та інтернаціональними викликами.

Більше інформації на сайті pinchukartcentre.org

Програма обміну реалізується спільно з:

Центр сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (ЦСМ) – це Національний інститут культури, який сприяє розвиткові сучасного мистецтва і являється однією з найактивніших мистецьких інституцій в Центральній та Східній Європі.

Вже понад 20 років Центр сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» слугує майданчиком для творчості, презентації та документації передового мистецтва в усьому його розмаїтті. Програма ЦСМ фокусується на сучасних дисциплінах мистецтва, які розвиваються у результаті змін і віддзеркалюють поточні культурні та цивілізаційні явища. ЦСМ намагається створювати сприятливі умови для створення прекрасних творів, які б відображали ці зміни у всіх творчих жанрах. ЦСМ представляє творчість польських та зарубіжних художників, а також презентує найвагоміші прояви польського мистецтв за кордоном. Центр сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» підтримує стосунки і здійснює обмін з численними мистецькими установами світу.

Лекційна програма реалізується при підтримці: 

Польський інститут у Києві - представництво Міністерства закордонних справ Республіки Польща, метою діяльності якого є популяризація польського наукового і культурного життя, презентація в Україні найцікавіших і найрізноманітніших подій та явищ, що відбуваються у Польщі. Інститут надає фінансову та організаційну підтримку у реалізації спільних проектів (передусім міждисциплінарних).

Програма обміну була підтримана:
Kunsttrans Kiev
KARIATYDA Construction Company  

PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2,
блок А, Бесарабський квартал,
Київ, 01004
тел.: +38 (044) 590-08-58
e-mail: [email protected]

Прес-офіс PinchukArtCentre  
press@pinchukartcentre.org 

Години відвідування:
Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід ВІЛЬНИЙ