Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини24 червня PinchukArtCentre проведе четверту Літературну ніч «Новітнє мистецтво і література: територія контакту - 3»

24 червня PinchukArtCentre проведе четверту Літературну ніч «Новітнє мистецтво і література: територія контакту - 3»

20 червня 2011

В п’ятницю, 24 червня 2011, PinchukArtCentre запрошує всіх поціновувачів сучасного мистецтва долучитись до літературно-мистецької акції «Новітнє мистецтво і література: територія контакту – 3». Подія розпочнеться о 21:00 на другому поверсі PinchukArtCentre у залі з роботами Олафура Еліассона. Цього дня арт-центр працюватиме до 23:00. Вхід вільний.

Метою акції є ініціація діалогу між мистецтвом та літературою, демонстрація мистецьких творів в літературному контексті та створення особливого погляду на представлені роботи художників. Акції проходять з залученням українських літераторів та культурних установ.

У проекті беруть участь: ведучий телеканалу СТБ Григорій Решетник, хореографічний дует «The Dreams», поетеса Богдана Матіяш і письменник Юрій Іздрик.

В рамках акції нове звучання отримає класичний твір одного з найвпливовіших поетів ХХ ст., нобелівського лауреата Т.С. Еліота. Його «Пісня кохання Дж. Альфреда Пруфрока», що перегукується з роботою Олафура Еліассона «Твій сліпий рух», прозвучить в інтерпретації відомого телеведучого Григорія Решетника.

Спільний експериментальний перформанс учасників телевізійного шоу «Україна має талант» - хореографічного дуету «The Dreams» (м. Київ) та Григорія Решетника, заснований на філософській казці Г.Х. Андерсена «Тінь», відкриє новий вимір у сприйманні одного з найпопулярніших творів усієї виставки - роботи Олафура Еліассона «Твоя непевна тінь».

Культовий письменник Юрій Іздрик, який вплинув на формування цілого покоління молодої української літератури, та одна з найоригінальніших сучасних українських поетес Богдана Матіяш, прочитають власні твори і проведуть разом із відвідувачами спільну медитативну бесіду на тему краси, сприймання і створення мистецтва, у залі з роботою Олафура Еліассона «Краса».

«Новітнє мистецтво і література: територія контакту – 3» – це вже четверта літературна ніч, що проходить в рамках освітньої програми PinchukArtCentre. Перша літературно-мистецька акція, що була організована арт-центром спільно з ГОГОЛЬFEST та Любком Дерешем, пройшла в рамках виставки «Сексуальність і трансцендентність». Другу – арт-центр провів спільно з ЦСМ «Дах». Протягом події класичні тексти, що надихнули номінантів премії Future Generation Art Prize, отримали нове прочитання та вираження акторами театру «Дах». Третя – надала нове прочитання філософії китайського філософа Сунь-Цзи, який надихнув Даміана Ортегу, створила поетичне переосмислення проекту Василя Цаголова «У страху великі очі», а також представила наживо поетичні та музичні портрети південноафриканської художниці Кендіс Брайтц, створені у рамках її українського проекту «Портрет художника, Київ».

Розклад літературно-мистецької акції «Новітнє мистецтво і література: територія контакту - 3» 

21:00-21:10 – збір глядачів біля робіт Олафура Еліассона, 2-й поверх. Вступне слово Олександра Михеда, куратора акції;
21:10 – 21:20 – читання ведучим телеканалу «СТБ» Григорієм Решетником уривків із вірша англійського поета, нобелівського лауреата Т.С. Еліота «Пісня кохання Дж. Альфреда Пруфрока  (3 поверх, зала з роботою Олафура Еліассона «Твій сліпий рух»);
21:20 – 21:35 – експериментальний перформанс дуету «The Dreams» та Григорія Решетника, за мотивами казки Г.Х. Андерсена «Тінь» (4 поверх, зала з роботою Олафура Еліассона «Твоя непевна тінь»);
21:35 – 22:30 – Виступ Богдани Матіяш та Юрія Іздрика (4 поверх, зала з роботою Олафура Еліассона «Краса»);
22:30 – 23:00 – можливість поспілкуватись та поставити питання учасникам літературної ночі.

Інформація для ЗМІ!
Заявки на акредитацію приймаються на адресу [email protected]  
Прийом заявок закінчується 23 червня о 19:00.

PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, блок А,
Бесарабський квартал,
Київ 01 004
тел.:+38(044)590-08-58
e-mail: [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
[email protected]

Години роботи: вівторок-неділя: 12:00 – 21:00
Вихідний - понеділок
Вхід ВІЛЬНИЙ.