Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 4 – 8 червня 2014 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 4 – 8 червня 2014 року

30 травня 2014

Екскурсія виставкою Яна Фабра у супроводі заступника арт-директора PinchukArtCentre Бйорна Гельдхофа

У середу, 4 червня 2014 року, о 19:00, заступник арт-директора PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф проведе екскурсію персональною виставкою бельгійського художника Яна Фабра, присвяченій колоніальному минулому Бельгії. У ході екскурсії Бйорн Гельдхоф, котрий також є куратором виставки, проаналізує представлені твори та пояснить мистецьку позицію автора.

Захід розпочнеться на 2-му поверсі арт-центру біля рецепції. Екскурсія буде проводитись англійською мовою без перекладу.

Ян Фабр (нар. 1958 році в Антверпені) вперше здобув міжнародне визнання завдяки таким творам, як серія «Синя година» (1977–1992) і перформанс «Ilad of the Bic-Art» (1980). Ось вже 35 років він всесвітньо відомий як авангардний художник, театральний діяч і письменник. Персональні виставки Фабра і виставки його робіт в співучасті з іншими митцями проходили у провідних галереях світу; зокрема, масштабна ретроспектива робіт художника відбулася 2008 року в Луврі (Париж).

 

Заняття програми «Оглядаємо–Розмовляємо» на тему «Взаєморозуміння» для дітей від 11-12 років

У суботу, 7 червня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує юних шанувальників сучасного мистецтва у віці 11-12 років на заняття програми «Оглядаємо–Розмовляємо» на тему «Взаєморозуміння».

Учасники заходу візьмуть участь в екскурсії виставкою «Страх та надія», що є реакцією митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні, сформовану в результаті триваючої кризи та нещодавніх подій в країні. Після цього діти спробують відповісти на наступні запитання: чи можуть люди знайти спільну мову після падіння Вавилонської вежі; чому нам буває важко погодитись з іншою людиною та чому інколи нас не розуміють; до чого може призвести брак порозуміння в суспільстві. Завершиться зустріч цікавою грою на порозуміння.

Заняття проведе культуролог Людмила Буланова-Дувалко. Вона зустрінете  дітей о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Розклад занять програми «Оглядаємо-Розмовляємо»:

14.06 - Незвідане майбутнє

21.06 – Насилля

 

Заняття програми «Арт-детективи» на тему «Таємничі злочини у сфері мистецтва: хто вкрав Мону Лізу?...» для дітей 9-10 років

У суботу, 7 червня 2014 року, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 9-10 років на заняття «Таємничі злочини у сфері мистецтва: хто вкрав Мону Лізу?...» у рамках програми «Арт-детективи». Під час заняття діти послухають захоплюючі історії про музейні крадіжки і підробки предметів мистецтва, а також обговорять, чому саме арт-роботи часто стають об'єктом для злочинів.

У рамках заняття дітей чекає оглядова екскурсія виставкою «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», де вони дізнаються про захоплюючі моменти, пов'язані з творчістю і біографіями Деміена Хьорста та Андреса Гурскі. Наприкінці заняття діти за допомогою підказок і отриманих знань спробують відшукати в арт-центрі вкрадену репродукцію роботи Деміена Херста.

Захід відбудеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть гіди PinchukArtCentre Анна Гончар та Лора Іщенко.

Участь у заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 15 учасників.

Заплановані заняття програми «Арт-детективи»:

14 червня: Мистецтво - що це таке?

21 червня: Художник - хто це?

28 червня: Матеріали - якими вони бувають? Лабораторія детектива.

5 липня: Відкрите розслідування - екскурсія для батьків.

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 4 до 6 років

У неділю, 8 червня, о 12:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 4 до 6 років на заняття програми «Сімейні неділі» на тему «Я і ми», в ході якого учасники познайомляться з поняттям індивідуальність.

Під час екскурсії діти розглянуть роботу зі сталі «П'ятикратне око» Олафура Еліассона, серію фотографій «Абстрактний реалізм» Іллі Чичкана та роботу «Натовп» Жанни Кадирової - колаж з вирізок щоденних газет 2012 року. Після цього діти спробують відповісти на питання: хто я такий, чому всі ми різні , що нас об'єднує , а також створять власний колаж.

Захід розпочнеться о 12:00 на 5-му поверсі в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть художниця Катерина Вронська та гід PinchukArtCentre Ольга Шишлова.

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Графік проведення занять:

4-6 років: 22.06, 6.07, 3.08, 17.08, 31.08, 14.09, 28.09

7-9 років: 15.06, 29.06, 13.07, 10.08, 24.08, 7.09, 21.09, 5.10

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]