Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 25-29 червня 2014 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 25-29 червня 2014 року

26 червня 2014

Тематична екскурсія «Відтворення образу «катастрофи»: чи існують межі припустимого?»

У середу, 25 червня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Відтворення образу «катастрофи»: чи існують межі припустимого?», в рамках якої учасники дізнаються, яким чином мистецькій твір може допомогти вирішенню кризового настрою у суспільстві та досягненню стану дедраматизації.

Звертаючись до робіт Яна Фабра, Артема Волокітіна і Микити Кадана, відвідувачі обговорять культурні і ідеологічні вектори, які визначають форму репрезентації травматичної події на рівні колективної, «офіційної» і особистої пам’яті. Учасники розглянуть питання насилля і катастрофи у категоріях піднесеного, а також поговорять про представлення образів «жахливого» за допомогою фотографії.  

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Валерія Карпань. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

Заняття програми «Уявляріум» на тему «Збери мистецтво» для дітей 8-10 років

У четвер, 26 червня 2014 року, о 16:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 8-10 років на заняття на тему «Збери мистецтво» в рамках програми «Уявляріум».

У ході оглядової екскурсії виставкою Алевтини Кахізде «TV Studios/кімната без дверей» та виставкою «Колекційна платформа: Емоції та технології» діти дізнаються про техніки та види сучасного мистецтва. Після цього вони візьмуть участь у захоплюючій грі – самостійно зберуть пазли, що представляють ті чи інші роботи та їх характеристики – що допоможе закріпити отримані знання.

Заняття проведуть гіди PinchukArtCentre Анна Гончар і Лора Іщенко

Участь в заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 15 учасників.

Заняття «Уявляріум» проходять щочетверга згідно графіку:

3 липня: Розгадай ідею

10 липня: Хто я?

 

Заняття програми «Арт-детективи» на тему «Матеріали - якими вони бувають? Лабораторія детектива» для дітей 9-10 років

У суботу, 28 червня 2014 року, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 9-10 років на заняття «Матеріали - якими вони бувають? Лабораторія детектива» в рамках програми «Арт- детективи». Юні учасники заходу обговорять, які існують художні матеріали та простежать їх еволюцію.

Під час екскурсії виставкою переможців Премії PinchukArtCentre «Страх та надія», а також виставкою Алевтини Кахідзе «TV studios/кімната без дверей» діти наочно переконаються в різноманітності матеріалів, використовуваних в створенні творів мистецтва. Наприкінці заняття дітей чекає гра-квест, в ході якої юні детективи допоможуть маленьким відвідувачам арт-центру краще зрозуміти сучасне мистецтво та роботи художників.

Захід відбудеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть гіди PinchukArtCentre Анна Гончар та Лора Іщенко.

Участь у заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 15 учасників.

Заплановані заняття програми «Арт-детективи»:

5 липня: Відкрите розслідування - екскурсія для батьків.

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 7 до 9 років

У неділю, 29 червня, о 12:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 7 до 9 років на заняття програми «Сімейні неділі» на тему «Світ очима художника», під час якого діти познайомляться з поняттям «образ» і дізнаються, як художники в своїх роботах вибудовують «нову реальність». Прикладами послужать роботи Грегорі Крюдсона, Томаса Руффа, Андреаса Гурскі та Артема Волокітіна, представлені на виставках «Колекційна платформа 4: Емоції і технологи» і «Страх та надія». Для закріплення знань діти створять об'ємну композицію «Чарівний кораблик».

Захід розпочнеться о 12:00 на 5-му поверсі в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть художниця Катерина Вронська та гід PinchukArtCentre Ольга Шишлова.

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Графік проведення занять:

4-6 років: 6.07, 3.08, 17.08, 31.08, 14.09, 28.09

7-9 років: 29.06, 13.07, 10.08, 24.08, 7.09, 21.09, 5.10

 

Тематична екскурсія «Забути, пам’ятати, чи… вигадати?»

У неділю, 29 червня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Забути, пам’ятати, чи… вигадати?», в рамках якої учасники розглянуть феномен соціальної та культурної пам’яті і його вплив на сюжети творів сучасного мистецтва. Розглянувши роботи Микити Кадана, Яна Фабра, Бориса Михайлова, Марка Квінна та Алевтини Кахідзе, відвідувачі дослідять, як митці працюють із суперечливими темами історії та сьогодення - від музейного консервування до створення власної дійсності.

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Валерія Лазаренко.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]