Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre розробив уроки з мистецтва для Всеукраїнської школи онлайн

PinchukArtCentre розробив уроки з мистецтва для Всеукраїнської школи онлайн

27 квітня 2020

PinchukArtCentre розробив уроки з мистецтва для Всеукраїнської школи онлайн в рамках навчальної програми для молодшої школи. Курс створено для учнів 1-4 класів, він буде демонструватись на українських телеканалах та YouTube МОН. Школу організували: Офіс Президента України, Міністерство освіти і науки, комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Дитячий фонду ООН (ЮНІСЕФ), громадська спілка «Освіторія».

20 занять виходитимуть протягом найближчих п’яти тижнів. Вони були розроблені експертами Дослідницької платформи та освітнього відділу PinchukArtCentre. Проводитиме уроки психологиня, керівниця освітнього відділу PinchukArtCentre Ольга Шишлова.

Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre: «Одним з найважливіших напрямків діяльності PinchukArtCentre завжди було залучення молоді до мистецтва. Адже ми віримо, що це принесе їм реальні переваги в житті та допоможе творчо мислити. З закриттям PinchukArtCentre на карантин ми перенесли більшу частину наших освітніх активностей в Інтернет. Запрошення арт-центру до участі у Всеукраїнській школі онлайн стало для нас ознакою визнання цієї роботи. Ми пишаємось тим, що тепер зможемо спілкуватися з більшою кількістю українських дітей, створюючи частину онлайн-контенту для уроків державної програми з мистецтва».

Кожне заняття буде складатися з теоретичної частини, де дітей знайомитимуть з основами мистецтва – кольорами, композицією, жанрами, образами – та практичної, де учні створюватимуть власні витвори мистецтва. 

Вадим Карандій, очільник підпорядкованого МОН Українського інституту розвитку освіти: «Молодший шкільний вік саме той час, коли у дітей варто особливо розвивати творчість та креативність. Ми раді, що в уроках для початкової школи вдалося реалізувати зйомки цього предмету. Це точно піде на користь дітям».

Вероніка Селега, Генеральний директор Директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України: «Основна мета проєкту – допомогти дітям початкової школи, які не мають сучасних девайсів, засобів зв’язку (підключення до інтернету), підтримки дорослих, вчитися дистанційно. З огляду на кількість звернень щодо організації навчального процесу для наймолодших, зробити це було нашим обов’язком». 

Уроки виходитимуть по вівторкам за наступним розкладом: 

1 клас о 09:30, телеканал «Піксель», 

2 клас о 09:30, «UA Перший», 

3 клас о 09:30, «UA Культура», 

4 клас о 09:30, телеканал «ПлюсПлюс». 

Поділитися результатами домашнього завдання та отримати коментарі експертів арт-центру можна буде у спеціально створеній групі у Facebook «Всеукраїнська школа онлайн. PinchukArtCentre». Також у групі публікуватимуться відео самих уроків. 

Освіта – один з основних напрямків діяльності PinchukArtCentre. Саме тому під час карантину арт-центр запустив нові освітні формати на своїх сторінках у соціальних мережах Facebook, Instagram та YouTube. Як і до початку карантину, арт-центр пропонує активності для дітей, сімей і дорослих, а також інклюзивні заняття.